בדיקות דם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

29/08/2012 | 08:45 | מאת: soleil

שלום רב,אני בת 56 מרגישה טוב מאוד חליתי לפני עשר שנים בסרטן שד עברתי טיפולים כימו ,הקרנות,וכריתת שד מלאה ,נמצאת במעקב.בשנה האחרונה ישנה עליה קלה בתוצאות בדיקת MPV ובמגביל ירידה קלה בבדיקת WBC ,רופא המשפחה מלחיץ אותי ומבקש לשלוח אותי ליעוץ המטולוגי,אני חרדה מאז חליתי בסרטן ושואלת מה דעתך?להלן תוצאות הבדיקות wbc 3.7וmpv13.6 בתודה מראש,soleil

בקר טוב. מאחר ואיני יודע עלייך כמעט דבר, אני מסתמך רק על מה שאת כותבת. לא נראה לי שיש קשר בין סרטן השד שעברת ובין השינויים עכשיו כשידוע על ירידה של מספר הלויקוציטים בלי לדעת מה קורה עם תת הקבוצות אינו מאפשר לי להעריך אם יש ספירת דם בעייתית. ערך ה-MPV הוא ערך מחושב של מחשב לגבי נפח טסיות ומעולם לא ראיתי שיש לו משמעות קלינית כלשהיא. אם תשלחי ערכי ספירת דם בשתיים שלש הבדיקות האחרונות, אבל כל התשובה, אנסה להעריך אם יש משהו חשוד. חשוב למשל לדעת מה היה ערך הלויקוציטים לפני שנה למשל- האם היו 4000 (ואז ירידה ל-3700 זה לא משמעותי) או שהיו 10000 ולבסוף- מה איכפת לך להגיע פעם אחת להמטולוג ולצאת ממנו עם אישור שאת בריאה ולשינויים האלו אין משמעות בריאותית?

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה