ערכים גבוהים של LDH

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

27/08/2012 | 17:38 | מאת: שלומית

מה משמעות של ערך גבוה של LDH בהקשר של גידול במעי הגס לאשה בת 83?כ 2500

לא יודע בלי לדעת מצבה- שלב המחלה?לפני/אחרי ניתוח? גרורות? חום? דלקת? טיפול בכמותרפיה? מצב של תת תזונה וירידה כללית? מה היו ערכים קודמים? למה נלקחה הבדיקה בכלל? מה אומרים הרופאים שביקשו הבדיקה/ שמטפלים בה?

27/08/2012 | 17:52 | מאת: שלומית

שוב שלום ותודה רק לפני שבוע עשינו קולונוסקופיה שם רואים גידול ליד כפף הכבד עדיין אין תוצאות של ביופסיה הגידול לא נראה בקולונוסקופיה שעשינו בשנה שעברה. כרגע לא מקבלת טיפול מחכים לביופסיה. התבקשנו לעשות בדיקת דם בייחוד של רמת LDH.היא ירדה מאוד במשקל משלשלת אין לה תאבון ולפעמים גם מקיאה. אנחנו כמובן מאוד מודאגים.

צריך לזכור שהאישה בת 83! החוק הראשון ברפואה אומר- PRIMIUN-NON NOCERE, בעברית- קודם כל-אל תזיק! צריך לזכור שלא תמיד סרטן בגיל כזה מקצר תוחלת חיים, והטיפול בה צריך להיות ראשית לשפר איכות חיים. לא לעשות דבר שימרר לה את שארית חייה. היות ואין כרגע אבחנה של סרטן, והעניין רק חשוד, הרי גם לגבי רמת LDH אין תשובה ברורה. אם מדובר בסרטן הקולון באזור הכבד ויש עליה כה ניכרת של LDH, צריך לחשוב על גרורות בכבד, דבר שיכול להראות למשל ב-US אן CT של הבטן. מאחר ואין אבחנה- הרי ייתכן ויש גורמים אחרים לעליה- המוליזה (הרס תאי דם), נמק של שרירים, בעיה בריאות, זיהום... בדיקת תת קבוצות של ה-LDH יכולה לכוון לכיוון מקור העליה של אנזים זה. ראי סקירה יפה בעברית בכתובת http://www.wikirefua.org.il/index.php/%D7%9C%D7%A7%D7%98%D7%90%D7%98_%D7%93%D7%94%D7%99%D7%93%D7%A8%D7%95%D7%92%D7%A0%D7%90%D7%96%D7%94_-_Lactic_dehydrogenase

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה