פענוח תוצאות בדיקות דם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

22/08/2012 | 17:07 | מאת: תמר

היי אני בת 22 וחצי, מרוקאית, היתה לי אנמיה במשך שנים ועברתי ניתוח אפנדציט לפני כמעט שנה (לא יודעת אם זה משמעותי...) בשבועיים האחרונים היו לי כאבים בגב ימין ממש מתחת לצלעות וכשלחצתי על הבטן מתחת לצלעות גם היו כאבים חזקים. פניתי לרופא שעשה לי בדיקה ושלל בעיה בכליות אבל הוא שלח אותי לבדיקות דם וכבד. (התוצאות של בדיקת הכבד עדיין לא הגיעו) תוצאות של בדיקות הדם הינם: wbc - 6.77 rbc-4.69 hgb-13.1 hct-39.3 mcv-83.8 mch-27.9 mchc-33.3 plt-197 rdw sp-44.5 rdw cv -14.6** pdw-16.9 mpv-12.3** p-lcr-45.5 Reticulocytes-1.1 Reticulocytes c - 0.051 neutrophils % - 57 lymphocytes % - 33.7 monocytes % - 8 eosinophils % - 1.2 basophils - 0.1 neutrophils - 3.86 lymphocytes - 2.28 monocytes - 0.54 esinophils - 0.8 basophils - 0.01** esr - 28** sodium - 143.7 patassium - 5.1 calcium - 9.1 urea - 25.3 creatinine - 0.6 uric acid - 2.55 creatine kinase - 35 ast (got) - 9** alt - (gpt) -8 alkline phosph - 59 bilirubin total - 0.37 ggt - 5.2** total protein - 6.39** albumin - 3.9 cholesteril total - 177.5 triglycreides - 71.9 hdl cholesterol - 78 iron - 70.8 Immunoglobulin A - 108 c-reactive prot - 17.9** מה שסימנתי בכוכביות לא נמצא בטווח הנורמלי של הבדיקות. יש משהו בחריגות ששייך לכבד?

מאחר ואין את ערכי הייחוס, קשה לי לענות לך. הם שונים ממעבדה למעבדה- למשל ערך GGT שסימנת איני יודע אם הוא גבוה או נמוך מהנורמה. הערך היחיד שאני רואה משמעותי, שהוא אחד ממדדי דלקת (לא משהו ספציפי) הוא CRP=17.9 (איני יודע אם הנורמה במעבדה היא עד 0.5 או עד 5, אבל זה גבוה כך או כך). התשובות של GOT, GPT, GGT, ALK PHOS כולן שייכות לתפקודי כבד- כך שכן הגיעו. הרבה פעמים אני רואה אנשים עם תלונה כזו, ובמישוש מכוון לקשת הצלעות, יש רגישות בצלעות התחתונות (צלעות 11 ו-12) ולא פעם זה משום שנלחצות כנגד עצם האגן (למשל בישיבה עם השענות לצד ימין, אצלך, יותר באנשים עם השמנה בטנית). בכל מקרה, המשך הערכת המצב דרך הרופא המטפל, איני רואה משהו שמצדיק ריצה בהולה לזה.

22/08/2012 | 19:15 | מאת: תמר

הכאבים היו מתחת לצלעות בפנים, היתה נקודה מסויימת שבלחיצה כאבה מאוד , כאב לי לזוז ללכת ולנשום נשימות עמוקות,. הרופא נתן לי בדיקה להפטיטיס שנאמר לי שתהיה מוכנה בעוד כשבוע. אני אכתוב את הטווח לפי מה שרשום לי בתוצאות: ggt- 6-42 crp - 0-5 alk phos - 35-104 gpt - 4-31 got - 13-35

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה