אימונולוגיה, כימיה והמטולוגיה

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

30/07/2012 | 15:42 | מאת: ירדן כהן

שלום, בזמן האחרון התחלתי בסדרת בדיקות דם כיוון שכבר שנה שלמה אני סובלת מחוסר ברזל ואפילו שלקחתי כדורי b12 עדיין הבדיקות הראו חוסר יש כאן חלק מהבדיקות כי באמת שעשיתי המון ואלו התוצאות שהתקבלו לאחרונה, אגב אני בת 21.5 חיילת בריאה בדרך כלל ולא צמחונית. אימונולוגיה: anti ttg(eu/ml מקסימלי-15.00 מינימלי-0.00 תוצאה-7.39neg כימיה: (alp(iu/l מקסימלי-200.0 מינימלי-55.00 תוצאה-46.2 creatinine מקסימלי-1.10 מינימלי-0.60 תוצאה-0.45 ferrum (iron) s מקסימלי-175.00 מינימלי-55.00 תוצאה-47.3 המטולוגיה: rbc מקסימלי-5.40 מינימלי-4.20 תוצאה 3.8 hgb מקסימלי-16.00 מינימלי-12.00 תוצאה-11.6 hct מקסימלי-48.00 מינימלי-36.00 תוצאה-33.6 אני מקווה שזה מספיק, תודה.

זה ממש לא מספיק: 1. לא שאלת שום שאלה. 2. אם חסר לך ברזל, לקיחת ויטמין B12 לא תתקן. רק לקיחת ברזל. 3. בלי ספירת דם מלאה+ תשובת פריטין וטרנספרין אין משמעות למה ששלחת (חלק מספירת הדם ורק תשובת IRON). 4. לא כתבת אף מילה למה נעשו בדיקות הדם. "סובלת מחוסר ברזל" זו לא אבחנה. מה את מרגישה, מה לא בסדר, איזה טיפול קיבלת (הכל)? למה נעשו בדיקות אימונולוגיה? מה חושב הרופא שביקש את הבדיקות? מה עוד יש ברקע הבריאותי שלך? (אני מניח שאת בקבע=בריאה).

30/07/2012 | 20:09 | מאת: ירדן כהן

היה לי חוסר בb12 וקיבלתי תרופות של b12 וחומצה פולית אני לא מרגישה שום דבר לא בסדר פשוט זה משהו שהתגלה בבדיקת דם שגרתית לפני כשנה ומאז לא משנה כמה אני לוקחת זה לא נספג אני שואלת אם יש אפשרות לאנמיה ומה הבדיקות דם ששלחתי אומרות לך?

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה