Carnitine (B)

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

21/03/2010 | 14:04 | מאת: ani

שלום אשמח לדעת מה בודקת הבדיקה הנ"ל ומה זה אומר ערך 17?(ראיתי בהערות שצריך להיות 38-50) תודה

22/03/2010 | 10:03 | מאת: ד"ר יעל הס

קרניטין הינו חומר שחשוב בהפקת אנרגיה בשריר. לא ידוע לי שבודקים אותו בדם באופן שגרתי. בעיקרון חסר בקרניטין בדם יכול להיות בגלל פגם גנטי וכן בגלל בעיה בכליות. צריך לברר מי שלח את הבדיקה, ומה התלונות.

22/03/2010 | 10:18 | מאת: ani

אליה נשלחתי ע" רופא המשפחה בגלל אי נוחות בבטן, חוסרים בויטמין B12, ברזל, ויטמין D, ...ובמסגרת הבדיקות(כולל קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה שטרם עשיתי), כבד מוגדל ב-CT, שומנים בדם גבוהים...ועוד מיני טובין...נראה לי שהיא רוצה לבדוק אי ספיג/קה או משהו כזה...מרוב כ"כ הרבה אני כבר לא זוכרת איפה זה התחיל ולמה.. בכל מקרה תודה על התייחסותך

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה