בקשה לקבלת ייעוץ בנוגע לבדיקת שומנים/כולסטרול

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

25/02/2010 | 19:19 | מאת: ערן

שלום רב, בבדיקות דם שעשיתי, שכללו ספירת דם, כימיה של הדם ופרופיל שומנים, התברר כי הנתונים היחידים ה"בעייתים" נוגעים לפרופיל השומנים בדם. הבדיקה נעשתה בצום של 12 שעות. להלן הנתונים שהתקבלו: BILIRUBIN-TOTAL =1.39 BILIRUBIN-DIRECT =0.21 TRIGLYCERIDES = 184 CHOLESTEROL =218 CHOLESTEROL- HDL =43 CHOLESTEROL-LDL calc =138.3 סוכר = 96 אני בן 35, לא מעשן, מבצע פעילות ספורטיבית פעמיים בשבוע, בעצימות בינונית. לא אוכל מאכלים עם שומן שמעבר ל5% ומתנזר לגמרי מבשר בקר וגבינה צהובה. ולמרות זאת קיבלתי נתוני כולסטרול שמדאיגים אותי מאוד, בעיקר נוכח העובדה שאבי עבר ניתוח מעקפים לפני כשנתיים בגיל 58 עקב איסכמיה.גם אביו (סבי) סבל ממחלה זו. אני מבקש מאוד לדעת: 1. מה דעתכם על הנתונים שהתקבלו? 2. מה עוד ניתן לעשות כדי להוריד את רמת הכולסטרול והשומנים בדם כדי לא להגיע לבעיות לב? 3. עד כמה אני בסיכון לפתח איסכמיה? 4. האם הגנטיקה תנצח? תודה מראש.

26/02/2010 | 07:51 | מאת: ד"ר נצר חירם

שלום, כידוע לך, לגנטיקה יש משמעות באיזון משק השומנים. לגבי תוצאות הבדיקות- רמת הכולסטרול אינה בעייתית בהתחשב בגילך ובשאר גורמי הסיכון. רמת הטריגליצרידים מעט גבוהה. את רמת הטריגליצרידים ניתן להוריד על ידי פעילות גופנית (אותה אתה מבצע) ועל ידי הקפדה על דיאטה דלת טיגון ופחממות. אין מניעה לאכול בשר או גבינה צהובה במידה. אמליץ על שיחה עם רופא המשפחה ולפי הצורך שיחה עם דיאטנית. בברכה, ד"ר נצר חירם

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה