הסבר תוצאות מבדיקת דם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

19/02/2010 | 12:07 | מאת: בילבי

בת 21 עם תוצאות בדיקות דם מקיפות שרובם בנורמה חוץ מ : TSH 6.36 T4-FREE 13.5 B12-99 FERRITIN-29 PT-100 רציתי לדעת מה הבדיקות שאני אמורה לעשות ולאיזה רופא ואם תת פעילות בלוטת התריס מסוכנת וממה נגרם האם יש קשר לטראומה נפשית ?

21/02/2010 | 17:31 | מאת: ד"ר נצר חירם

שלום, בדיקות המעבדה מלמדות על כמה בעיות: 1. תת תפקוד תת קליני של בלוטת התריס- אין הפרעה לתפקוד אך עשוי להתפתח מצב של תת פעילות שיצריך טיפול. כעת מומלץ לעקוב בלבד. 2. חסר B12. ניתן לטיפול בעזרת זריקת B12 או תוספת כדורים. השילוב של תת תפקוד בלוטת התריס וחסר B12 עשוי לכוון את רופא המשפחה לבדיקות נוספות לנוכחות נוגדנים עצמיים. 3. חסר ברזל. ניתן להוסיף כדורי ברזל. בברכה, ד"ר נצר חירם

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה