בדיקת ד נ א לשלילת אבהות

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

02/02/2010 | 22:44 | מאת: אסף

שלום רב, אני מעוניין לבדוק אם אני ואחותי מאותו אבא,במלים אחרות יש מצב שאחותי מאבא אחר,מי האבא זו לא המטרה ,המטרה היא לדעת האם היא מהאבא הנוכחי,כיצד עושים את זה מבלי שהיא תדע אם זה אפשרי.

06/02/2010 | 00:13 | מאת: ד"ר יעל הס

לצורך בדיקת אבהות צריך גם את האבא. ללא אבא לא ניתן לבצע בדיקות כאלה, ובדיקות אבהות נעשות בצו בית משפט בלבד. אפשרות חלקית לבדיקה היא לבצע בדיקה לסוג דם. היא יכולה לתת לפעמים אינדיקציה לגבי האפשרות ששני אחים הם מהורים שונים. יש אולי מקום לשאול אם אפשר לבצע את הבדיקה במכונים פרטיים אבל זה יעלה הרבה כסף (בדיקת DNA לא סוג דם).

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה