בדיקת דנ"א לבירור אבהות

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

29/01/2010 | 22:25 | מאת: מבולבלת

שלום רב, רציתי לדעת האם ניתן לבצע בדיקת אבהות באמצעות שיער? האם ניתן לגזור חתיכת שיער/ לקחת ממברשת שיער? או לחלופין חייב לתלוש את השיער היישר מהראש ולכלול בה את זקיק השיערה? הנבדקים למעשה חיים בחו"ל, וברצוננו לבצע את הבדיקה בישראל. האם ניתן לקחת מהאב החשוד והילד את השיער ולהביאם לישראל לבדיקה במעבדה? איך צריך לשמר את השיער (בשקית?)? וכמה זמן ניתן לשמר אותם ככה, עד לביצוע הבדיקה ממש? האם כל אחד יכול לבצע את הבדיקה? איפה עושים זאת? וכמה זה עולה? אני יודעת שאני שואלת מלא שאלות, זאת מכיוון שהיום התברר לי שכנראה לאבי, שחי בחו"ל, יש ילד קטן מאישה אחרת. מדובר במדינת עולם שלישי, ולא ניתן לדעת בוודאות, כיוון שאותה אישה "נחתה" עליו עם הבשורה הזו כעבור מס' חודשים שלא התראו. לא הייתה מערכת יחסים רצינית ואמיתית בינהם, אך ייתכן שהיה "סטוץ". המשפחה שלי ואני גרים בארץ, ואנחנו רוצים לדעת את אמת ב- 100%. האם יש לנו זכות בכלל לבצע את הבדיקה בארץ ללא נוכחת אבי והילד? כלומר בשמם? או אפילו ללא ידיעתם ..? מאוד מאוד חשוב לי לדעת את כל התשובות, אין לי מנוח מהנושא, אשמח אם תעזרו לי ולמשפחתי. תודה רבה.

02/02/2010 | 11:32 | מאת: ד"ר יעל הס

בעיקרון ניתן לבצע בדיקת אבהות מכל רקמה אנושית (שיער גם לדעתי), אבל ככל שידוע לי - לא ניתן לבצע בדיקת אבהות ללא הסכמה של שני הצדדים. אי אפשר לעשות "מחטף" ולבדוק אבהות ללא הסכמה של האב. כדי לבצע בדיקה כזו יש צורך בצו של בית משפט.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה