עזרה בהבנת תוצאות בדיקות דם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

04/01/2010 | 15:44 | מאת: מלכה

שלום, רופאת נשים הפנתה אותי לבדיקות דם בעקבות חשש לחוסר ברזל כתוצאה מדימומים חזקים במחזור החודשי (אני בת 47). הבדיקה התמקדה רק בנושא חוסר ברזל והתוצאות החריגות היו: Fe Iron 39 Ferritin 3 Lymphocytes 47.5 מאחר שהרופאה רק השאירה לי מירשם לתוסף, אשמח לקבל הסבר מקיף יותר- עד כמה התוצאות חריגות? כמה הן מסבירות תחושת תשישות, עייפות וקושי לקום בבוקר, קושי להתמודד עם קור, חולשה וסחרחורות. במידה ואקח תוסף ברזל ואשמור על דיאטה עשירה בברזל, מהי תקופת הזמן שאחריה צפוי שארגיש טוב יותר ויהיו תוצאות שיתבטאו גם בבדיקת הדם? האם יש תוסף ברזל מומלץ עם מינימום של תופעות לואי? תודה, מלכה

07/01/2010 | 19:28 | מאת: ד"ר יעל הס

אם אכן הסיבה היא דימומים קשים ממחזור, מה שרואים זה חסר בברזל וכן חסר במאגרי ברזל (פריטין). לערך השלישי אין משמעות והוא בגדר תקין. צריך כמובן לוודא שאין סיבה אחרת לאיבוד ברזל כמו בעיה בקיבה (צרבות, דלקת וכו'). לגבי תוספים שאינם גורמים תופעות לואי - זה ממש אינדיבידואלי וצריך למצוא מה הכי פחות מפריע לך.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה