ערכי תפקודי כבד גבוהים

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

03/12/2009 | 11:48 | מאת: גל

הי, בבדיקת דם קיבלתי ערך ALT 60 ו-AST 39.איני שותה אלכוהול, אני 4 חד' אחרי לידה ומניקה. מה משמעות התוצאות(מבינה שקשורות לתפקודי כבד)? האם ניתן לתקן את המצב ע"י שינוי תזונתי או ניקוי רעלים מהגוף? תודה מראש, גל.

04/12/2009 | 08:48 | מאת: ד"ר נצר חירם

שלום, אכן, אלו אנזימי הכבד. רמתם מעט מוגברת. יכול להגרם על ידי זיהום נגיפי לאחרונה, על ידי תרופות ומצבים אחרים. אין משמעות לניקוי הגוף מרעלים או לשינוי תזונתי (שאינו קשור באלכוהול). המלצתי היא לבחון את התוצאה אל מול התלונות הקליניות, אם קיימות ולחזור על הבדיקה כעבור מספר שבועות, על פי הצורך. בברכה, ד"ר נצר חירם

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה