ALKP-Alkaline Phosphatase בת שנתיים

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

01/12/2009 | 21:49 | מאת: שירי

00500בתי בת השנה ו-11 חודשים נשלחה לבדיקות דם לאחר רצץ של מחלות המאופיינות לרוב בחום, נזלת, שיעול, תשישות, אובדן תיאבון וירידה במשקל. היא שוקלת פחות מ-10 ק"ג. בבדיקות הדם התקבלה תוצאה חריגה במיוחד: ALKP-Alkaline Phosphatase | 4275 | u/l | 96 (----------------------)* 297 | | עשוי פעמיים על מה זה מעיד? תודה רבה ולילה טוב

04/12/2009 | 08:05 | מאת: ד"ר נצר חירם

שלום, אלקליין פוספטז הינו אנזים הנמצא במספר רקמות בגוף, בין היתר בכבד ובשריר. בדיקת דם המצביעה על עליה של ALK-P בלבד חייבת להבחן אל מול התסמינים הקליניים כיון שאין "רמזים" נוספים למקור הבעיה. המלצתי היא לפנות אל הרופא המטפל כדי להעריך את המצב. בברכה, ד"ר נצר חירם

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה