שלום רב

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

04/02/2012 | 14:33 | מאת: מירב

דר ואלרי שלום כתבתי לך בעבר והמלצת לי לבקש מהראומטולוג אלטרולט.(אני סובלת מפיברומיאלגיה)ביקשתי וקיבלת.התחלתי בחצי כדור במשך 3שבועות וזה ממש עזר לי!אחכ עברתי לכדור אחד שלם והרגשתי טוב מתמיד!!!(במהלך תקופה ארוכה עברתי הרבה שינויים בחיים ואני בנאדם לחוץ מאוד)עזבתי מקום עבודה כי לא יכולתי יותר לעבוד עבודה פיזית קשה שכוללת כל יום עמידה על הרגליים במשך 10שעות והרמת ארגזים כבדים(לפעמים כבדים כמו משקל גופי!)חיפשתי עבודה חדשה (מה שהוסיף לי לחץ נפשי)אבל עכשיו(אחרי הכל) מצאתי עבודה שאני אוהבת ומאוד מרוצה!עם כל זאת בחודש האחרון אני ממש סובלת מכאבים עזים!(כאילו זה החמיר יותר)חשבתי שאולי זה בגלל החורף.או בגלל לחץ נפשי שהייתי בו או בגלל אלוהים יודע!? אז יש לי כמה שאלות: 1.האם האלטרולט הפסיק להשפיע?או אולי צריך להגדיל את המינון? 2.עד לאחרונה עשיתי פעם בשבוע הידרוטרפיה(נראה שגם זה הפסיק לעזור) 3.אני מתעוררת בערך 5פעמים בלילה עם שיתוק מוחלט בצוואר ממש לא יכולה לזוז!!!וקמה עייפה מאוד!!!!ועצובה מאוד!!! 4.בלילות האחרונים כאשר התעוררתי היו לי גם כאבי ראש מטורפים! זה קשה להסביר אבל זה כאילו שקיבלתי מכה בצוואר עם שוט וזה מקרין לראש(מאחורה)והכאב ראש כאילו יש מין דפיקות כאלה(דופק)ממש סיוט!!! אודה לך אם תעני לי(סליחה על המגילה אבל זה כנראה מתסכול) תודה מירב

06/02/2012 | 15:10 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום מירב פיברומיאלגיה מתאפיינת במהלך כרוני עם עליות וירידות. אני שמחה שהרגשת יותר טוב תקופה ארוכה. יתכן ויש כרגע החמרה, על רקע שילוב של לחץ נפשי, מזג אוויר או סיבות נוספות.. בכל אופן, כדאי מאד להמשיך טיפול בהידרוטרפיה, להקפיד על פעילות גופנית סדירה. אפשר למשך תקופה לנסות לעלות מינון של אלטרולט ל 20 מג, לפחות שעתיים -3 לפני השינה , על מנת לא להתעורר תשוש, וליראות איך את מגיבה לשינוי. בהצלחה

07/02/2012 | 22:33 | מאת: מירב

אני ממש מודה לך!

מנהל פורום פיברומיאלגיה