אנקילוזינג ספונדיליטיס וקנביס

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

31/01/2012 | 11:02 | מאת: ד"ר קלי ספורטה

בעלי אובחן לפני כ 6 שנים כחולה באנקילוזינג ספונדיליטיס. הוא מסרב לקחת את התרופות הקונבנציונאליות בגלל חשש מהסכנות ותופעות הלוואי הקשות הכרוכות בשימוש בהן. לכן הוא בחר בטיפול הומאופתי, והוא מטופל כבר 6 שנים (באופן פרטי) אצל רופא הומאופט שהוא גם רופא קונבנציונלי (המומחה בתחום אחר). בנוסף, בהמלצת הרופא, הוא עושה יוגה. עם זאת הוא סובל מכאבים עזים המנועים ממנו לתפקד וכן הוא נזקק באופן תכוף למשככי כאבים. בנסיונות למצא לו פיתרון טבעי שמעתי (גם בדקתי במאמרים רפואיים) על הסגולות הרפואיות של הקנביס הרפואי בטיפול בכאב ובעצירת דלקות כאלו. האם לדעתך כרמאוטולוגית זה יכול לעזור לו?

06/02/2012 | 12:15 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום לך, קנביס רפואי הינו טיפול לכאבים בלבד, ללא שום יעילות על כאבים אינפלמטורים. אני חושבת שאם אכן יש לבעלך אנקילוזינג ספונדיליטיס, אז הוא צריך טיפול לאנקילוזינג ספונדיליטיס! אין שום צורך לסבול מכאבים תמידיים, וטיפול הומאופתי לעולם לא ריפא ולא ירפא מחלה דלקתית (עובדה!). הטיפול למחלתו הינו טיפול ביולוגי , טיפול שנסבל היטב, ללא תופעות לוואי של אי סבילות, והינו טיפול ששינה את החיים של אלפי חולים צעירים עם מחלה זו. אני ממליצה לכם בחום לקבוע תור אצל ראומטולוג בהקדם, לוודא שאכן מדובר בAS, ולהתחיל טיפול בהתאם. בהצלחה!

06/02/2012 | 17:20 | מאת: נדב

מה עם הסכנות הכרוכות בשימוש בנוגדי TNF. קראתי שיש רשימה ארוכה של סיכון לחלות במחלות קשות ביותר כמו סרטן וזאבת וסכרת, זה נקרא אי סבילות. נשמע ממך שנוגדי TNF מרפאים את המחלה (בהתיחסותך בזלזול להומאופטיה), ואני לתומי חשבתי AS זו מחלה ללא מרפא.

מנהל פורום פיברומיאלגיה