הכי קשה זה הכאבים בבוקר

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

18/11/2011 | 09:02 | מאת: דורון

אני בן 50 כבר מספר שנים סובל מתסמונת דמויית פיברו. למדתי לחיות עם הנימול והחולשה אבל הכי קשה זה הכאב השרירי שמעיר אותי בבוקר ואז כ'כ קשה לצאת מהמיטה. לפעמים לוקח אלטרולט לפני השניה אך אז אני רדום בבוקר. אשמח לשמוע מנסיונם של אחרים מה עזר להם. תודה

19/11/2011 | 20:16 | מאת: רותי

שלום לך.כחולת פברומיאלגיה 18 שנה עזרתי לעצמי עם ויטמין e ולצערי הייתי צריכה גם בי 12 בגלל חוסר ואי ספיגה חשיבה חיובית.הליכה. גם אם זה 10-20 דק ואפילו תרגילים בבית ממליצה גם על התעמלות במים. יש חוגים מסוג זה או דרך קופ"ח חולים הידרותרפיה במים אגב .כדורי שינה מומלץ לפחות שעה ליפני השינה 9/10 בלילה לא יותר.גם אם כל זה משפר מעט שווה לנסות. אחסוך מימך ומהקוראים באיזה מצב אני היום אבל את שכתבתי עזר לי לישרוד 18 שנה....בריאות טובה לך ולכולנו

20/11/2011 | 14:35 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום דורון אתה צריך טיפול כולל לפיברומיאלגיה, לרבות פעילות גופנית סדירה, כגון הליכה על בסיס יומי, וטיפול בהידרוטרפיה. כמו כן, כדאי לקחת אלטרולט על בסיס קבוע , לפחות שעתיים לפני השינה על מנת למנוע רדימות בבוקר. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה