פעילות גופנית

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

26/09/2011 | 12:38 | מאת: אתי

שלום דק' ולארי, אני עם פיברומיאלגיה שנה, המחלה התפרצה בהריון וכיום אני 9 חודשים אחרי לידה עם 2 ילדים קטנים ויש לציין שחזרתי לעבוד משרה מלאה , כל הזמן עם חוסר שעות שינה עייפה במהלך היום וגם מאוד כואבה, השאלה שלי האם כדאי להתחיל בפעילות גופנית ע"מ להפחית את רמת הכאבים למרות שאני כל הזמן עם חוסר שינה , והאם באמת אפשר לצאת ממעגל הכאב ע"י פעיולת גופנית מדורגת?יש לציין שלפעמים מרוב יאוש כבר חושבת לגשת לניתוח של באואר למרות כל חילוקי הדעות, מה כבר יש להפסיד כסף?? הרי שאין מרפא למחלה, אודה לך אם תייעצי לי מה אוכל לעשות ע"מ להרגיש טוב יותר במצבי ?

10/10/2011 | 11:36 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום אתי, יש בהחלט אפשרות להרגיש יותר טוב ולנהל חיים טובים יותר עם פיברומיאלגיה. חשוב מאד להתחיל בפעילות גופנית, באופן סדיר, ובהדרגה, עם הליכה יומית או שחייה יומית למשל. תרגישי בשיפור. בנוסף, כדי לבקש טיפול בהידרוטרפיה ולהתיעץ עם רופא שמתעסק בפיברומיאלגיה לגבי טיפול תרופתי. כאמור כבר קודם, אין שום ביסוס מחקרי ובקרה על הניתוח של באואר.... בהצלחה

מנהל פורום פיברומיאלגיה