האם אני לא מפספסת משהו?

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

26/06/2011 | 10:58 | מאת: עטרת

אני אמא לבת 31. לבת שלי יש נקז(שנט)מגיל 10,היא מקבלת טגרטול 200 מ"ג ליום עקב תופעות של פסבדו אפילפסיה. לפני כ-8 חודשים השנט הוחלף לאחר שהישן נקרע, מאז היא סובלת מכאבי בטן עזים במיוחד שמפריעים לה לתפקד. היא עברה אולטראסאונד בטן, גניקולוגי וCT בטן והכל תקין. היא קיבלה מהנוירולוגית ליריקה ולא עזר כלום והיום היא מטופלת דרך מרפאות כאב ומקבלת סימבלטה 30 מ"ג ולפני 3 ימים הגדילה את המינון ל-60 מ"ג בינתיים ללא שינוי. האם מדובר בפיברומיאלגיה? אני והיא מיואשות לחלוטין וכמובן גם דואגות. האם צריך לעשות עוד בדיקות? ואם כן איזה. היינו גם אצל כירורג שבדק האם אין לה בקע באיזור הפתיחה בבטן ולדעתו ולבדיקתו הכל בסדר. אנא, תענו לי במהרה מאחר וזה נורא לראות איך היא סובלת. תודה מקרב לב.

30/06/2011 | 10:42 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום עטרת, נראה שעשיתם בירור די מקיף ולא נמצאה סיבה אורגנית לכאבי בטן. האם יש לה כאבים באזורים אחרים חוץ מהבטן? על מנת לקבוע אם מדובר בפיברומיאלגיה, יש להשלים את הבדיקה שלה. בכל אופן, יש לתת זמן לסימבלטה על מנת ליראות אם הוא יעיל, רק עכשיו התחילה את המינון האפקטיבי. כדאי גם ללכת לכיוון של טיפולים משלימים כגון הרפייה, פעילות גופנית מתונה, הידרוטרפיה שיכולים לסייע מאד בהפחתת הכאבים. בברכה

02/07/2011 | 08:18 | מאת: עטרת

ראשית אני מודה לך ד"ר על תגובתך.לשאלתך "האם יש לה כאבים במקומות נוספים"? היא סובלת הרבה זמן מכאבים מגב לכל אורכו. גם לזה נעשו בירורים כמו מיפוי עצמות ולא נמצאו תוצאות דרמטיות.בנוסף היא ניסתה מספר טיפולים בדיקור וברפלסקסולוגיה ולטענתה הם לא מועילים. היא מאד פגועה מזה שכביכול מנסים לרמוז לה במרפאות הכאב, שהכאב אולי פסיכוסומטי והיא משוכנעת שיש משהו שלא מגלים, דבר שגורם לה חרדה. בן זוגה הוא נטורופת מוסמך בחברה מאד ידועה והוא ניסה לתת לה כל מיני תכשירים שלא נשאו פרי. אנחנו כולנו מתמוטטים וקשה לנו לראות ולשמוע את סבלה. אובייקטבית היא ממש סובלת. אנא, תגובתך לאמא מודאגת ומיואשת. בברכה ובתודה מקרב לב.

מנהל פורום פיברומיאלגיה