תזונה נכונה לפיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

23/05/2011 | 15:34 | מאת: זהבה

האם צריכת קפאין, סוכר, מזונות העשויים משמרים,קמח לבן עשויים להגביר את הכאבים? האם צריך לאכול רק לחם שיפון או לחם כוסמין ולא לחם אחר כדי להרגיש טוב יותר ? האם זה מפחית את עוצמת הכאב? על איזה תזונה את ממליצה כדי להפחית את עוצמת הכאב? יש לי תשוקה למתוק כל הזמן עוגות שוקלדים, גלידות, לחם האם זה בגלל רמת סריטונין נמוכה בגוף? האם צריכה גבוה של מתוקים עלולה להגביר את עוצמת הכאב?

30/05/2011 | 15:07 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום זהבה, אין הוכחות מחקריות שתזונה מסוג מסויים משפיעה על פיברומיאלגיה. חשוב להקפיד על תזונה נכונה לשמירה על משקל תקין. בברכה

04/08/2011 | 19:37 | מאת: לא רופאה

אני לא רופאה ולא תזונאית אבל מניסיון' אוכל שכמות החומציות שבו (כן כמו סוכר או קמח לבן ויש עוד הרבה בגוגל תקבלי רשימה מעודכנת ) רבה מגבירה את החומציות בגוף ולכן גם את רמת הדלקת לפי המשוואה חומציות - דלקת ודלקת גורמת לכאבים אחד הויטמין החשובים שיש לבדוק זה ויטמין D3 שעוזר לנייד את הסידן בגוף שעוזר למערכת המטבולית לנטרל חומציות משמע דלקת אם חסר לך הויטמין חשוב לקחת עם סידן

מנהל פורום פיברומיאלגיה