פיברומיאלגיה - מיואשת...

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

19/05/2011 | 23:05 | מאת: דורית

שלום רב, אני בת 57, מאובחנת כ-7 שנים בפיברומיאלגיה, אך עד האיבחון התרוצצתי שנים אצל רופאים שונים, ובדיקות רבות. לאחר האבחנה קבלתי כדורים שונים, עם העלאת מינונים, אלטרולט, ג'ילקס, טרמדקס, סימבלטה, שעזרו במעט מאד מאד, וגרמו לתופעות לואי בחילות, כאבי ראש קשים, טשטוש, חולשה כללית, ואני מדברת לאורך זמן.....חודשים ארוכים. הסימבלטה אף גרמה לי לשכחה, פגיעה בזיכרון, תאונה, ואחרי שהפסקתי זה הסתדר.... כמו כן עברתי 2 סדרות של הידרותרפיה ואני עכשו לפני סדרה נוספת של 12 טיפולים שאושרו לי ע"י קופ"ח כללית. אני עדיין עם כאבים בכל הגוף מציקים מאד, כל הזמן, ללא הפוגה. כרגע אני ללא כדורים כבר כשנה וחצי לאור מה שהבהרתי. אני מיואשת מהכאבים, ונמצאת בטיפול פסיכולוגי, אחת לשבוע, בגלל הסטרס הגדול שלי. מה עוד אני יכולה לעשות כדי להקל על הכאבים?הציעו לי ליריקה ואושר לי ע"י הקופה, אך אני לא מעזה... תודה מראש, דורית

21/05/2011 | 18:30 | מאת: זהבה

אני נמצאת במצב מאד דומה לשלך. אסור לי לקחת את הכדורים שציינת כי הם גורמים לי סחרחורת והתקפי וורטיגו. אפשר לעשות טיפול שיקומי כדי להקל בכאב : הידרותרפיה, שחיה, הליכה,עיסויים רפואיים,חמי מרפא,טיפול ב- CBT ,דמיון מודרך, מוסיקה, כתיבה. אני עושה את כל הפעילויות הללו וזה מקל עלי את הכאב וכל שאר התופעות של המחלה. הכאב קיים אבל יש לי שליטה בו.

23/05/2011 | 12:21 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום דורית, אחד הטיפולים העיקריים בפיברומיאלגיה הינו פעילות גופנית, מעבר לכל תרופה שאת יכולה לקחת. חשוב מאד פעילות גופנית מתונה כגון שחייה , הליכה או אופניים, בצורה מתונה והדרגתית אך על בסיס יומי. כמובן שניתן לנסות ליריקה, תתחילי במינון קטן, לפני השינה , על מנת להפחית אפשרות של תופעות לוואי, ותעלי את המינון בהדרגה . בהצלחה

24/05/2011 | 23:54 | מאת: הודייה

אני חולת פיברומילגיה מזה הרבה שנים הגעתי למצב שהייתי מרותכת לכסא גלגלים, ניסיתי טיפולים מכל הספקטרום , התרופה היחידה שעזרה היא הליריקה. אני עדיין סובלת אך יחסית אני במצב הרבה יותר טוב .אני מאוד ממליצה לך שתנסי את הליריקה. בהצלחה ורפואה שלמה

04/08/2011 | 19:44 | מאת: לא רופאה

יש קשר בין הכאבים שלך למחסור של הויטמין בגוגגל ישהרבה חמר שמסביר

מנהל פורום פיברומיאלגיה