הקשר בין פגיעה עיצבית ל- פיברומיאלגיה.

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

12/04/2011 | 02:20 | מאת: שלומי

אני מוגדר כחולה crps שפרצה לאחר ניתוח ארתרוסקופיה בברך לפני כחמש שנים ,היום לאחר ניסיונות רבים של טיפולים תרופתיים ,ומס' ניתוחים בניסיון לשיחרור העצב הפגוע עברתי השתלה של משאבה להזלפה קבועה של מרקאין בתוספת מורפין לאיזור עמוד השדרה בכדי לעזור עם הכאב דבר שלא עוזר לי כל כך עיקר הבעיה היא התמודדות עם חוסר היכולת לישון וכמו כן לתפקד עם הכאב,יש הקבלה בין שני הדברים-הבגיעה העיצבית ו-פיברומיאלגיה ואם כן אולי יש לכם דרכי טיפול שונות להציע לי ?

03/05/2011 | 21:08 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום שלומי, פיברומיאלגיה ו CRPS מתאפיינים שניהם בהעצמה של מסרים של כאב. ב CRPS, הכאב ממוקם יתר לאזור מסויים ובפיברומיאלגיה , הוא מפושט יותר.הטיפול כולל סוגים שונים של תרופות שבעיקר מטפלות בכאב מסוג נורופתי, וכמובן תמיכה פסיכולוגית כדי להתמודד עם מצב של כאב ממושך. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה