תרופה ארקוקסיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

14/02/2011 | 11:46 | מאת: ג'ני

שלום רב. אני פונה אליך בשם אמא שלי שהיא כיום בת 85, חולה במחלת הפולימיאלגיה למעלה מחמש שנים, טופלה בקורטיזון במינונים משתנים לפי הצורך, כיום עדיין לוקחת את התרופה 7 מיליגרם ליום. מצבה הכללי רע מאד, היא כמעט רוב הזמן במיטה כמובן שהיא יותר לא יוצאת מהבית. השאלה שלי היא האם תרופת הארקוקסיה תוכל לשפר במשהו במצב הכללי בנוסף או במקום הקורטיזון, וכיצד אוכל לקבל את התרופה מפני שרופאת המשפחה שלה לא ממש נוטה לעזור לה לדבריה אין מה לעשות כי היא אישה זקנה והגיל עושה את שלו . בכבוד רב ג'ני

15/02/2011 | 10:08 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום ג'ני, פולימיאלגיה הינה מחלה שונה לחלוטין מפיברומיאלגיה. אם אמא שלך סובלת מפולימיאלגיה, הטיפול בפרדניזון אמור לעזור לה. כעת, יש לאבחן בצורה מדוייקת מה מפריע לה: כאבים שמתאימים להחמרה של הפומיאלגיה? כאבים ממקור אחר? אם מדובר בהתלקחות של מחלתה, יש אולי צורך בעלית המינון של קורטיזון. ארקוקסיה אינה אופציה טובה לאישה בת 85 ואינו טיפול לטווח ארוך. אם מדובר בכאבים מסיבה אחרת יש לטפל בהתאם לממצאים. לכן , הדבר החשוב ביותר הוא להבדק על ידי ראומטולוג עם בדיקות דם עדכניות ולהחליט איך ניתן לעזור לה בצורה אופטימאלית. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה