ד"ר אלוש שלום

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

30/10/2010 | 03:16 | מאת: עידן

שלום, לפני מס' חודשים עברתי עם משפחתי להתגורר בארה"ב. לאורך כל התקופה היו מתחים נפשיים רבים ודיכאונות שכן מדובר במקום חדש והמעבר היה לי קשה מאוד מבחינה חברתית ואישית. לאחר חודשיים וחצי התחלתי להרגיש שאינני מסוגל לקום בבוקר בצורה טובה, כלומר העייפות ממשיכה, חש בחילות בכל שעה שאני קם, חוסר תיאבון מוחלט והגרוע מכל - עייפות וחולשה לאורך כל יום ורצון רק לישון. ביצעתי בדיקות דם במרפאה המקומית ואמרו לי שכל הבדיקות תקינות. האם ייתכן כי מדובר בתסמונת העייפות הכרונית? אודה מאוד לתשובתך.

09/11/2010 | 14:25 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום עידן, אם ביצעת בירור סביר לתלונות שלך וכל הבדיקות תקינות, יתכן מאד שאכון מדובר בתסמונת של עייפות כרונית, מלווה באספקט נפשי ברור. אני מציעה בשלב זה שתשקול טיפול פסיכולוגי שיעזור לך להתמודד עם המתחים שאתה עובר, וכן ממליצה לעשות פעילות גופנית סדירה כגון הליכה או שחייה. כמו כן, כדאי שתיהיה במעקב מסודר אצל רופא מטפל במידה וסימפטומים נוספים יופיעו ודורשים בירור. בהצלחה

01/12/2010 | 10:27 | מאת: ריבה

התהליך שעברתה עם המתח הנפשי הוא קלאסי לתחילת התהליך של עודף חומציות בגוף שזה הסיבה לכל הסימפטומים שכתבתה עליהם וגם אם עדיין לא היו סימנים ברורים בבדיקות דם שאמורים לתת אינדיקציה לחומציות יתר בדם או בשתן מה שניקרא PH ,מכיוון שאתה כניראה רק בתחילת התהליך סביר שתזונה מאוזנת חומציות - בסיסיות כאשר היא נוטה במעט לבסיסיות יכולה לעזור לך מבלי להתחיל בתרופות אבל ליתר ביטחון תבקש לעשות בדיקת דם לD3 לפחות להיות תחת ביקורת מה מצב הויטמין בגוף ,בגוגל יש המון חומר שמסביר את חשיבות הויטמין בגוף אגב באנגלית יש הרבה יותר מיידע כי בארה"ב הרופאים כבר מודים בקול רם ובלי לחשוש שהתהליך של שמירת איזון של הויטמין בגוף לא רק יכול למנוע סרטן ומחלות רבות אחרות אלא יכול גם לרפא כניראה שזה תלוי באיזה שלב המחלה נימצאת , הרבה רופאים עדיין לא מבינים את התהליך ואני רוצה להאמין שזה אכן חוסר הבנה. גם לגבי תזונה של חומציות -בסיסיות יש חומר הסבר בגוגל , שתהיה בריא

מנהל פורום פיברומיאלגיה