פיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

09/08/2010 | 05:30 | מאת: שמעון

שנים אני סובל מתחושה של שריפה ועקצוצים בכפות הרגלים .לאחרונה החלו לי כאבים עזים נקודתים באזור הצוואר ,הכתפיים ,בוהני הידים ,בצלע הימנית ,בירכיים ובכפות הרגלים .כולל עייפות כללית .אני סובל מדיכאון (גידול בן אוטיסט)כמו כן שנים אני סובל מהפרעות שינה חמורות .בעוד שבוע וחצי יש לי תור לראומטואלוג .קיבלתי זריקות וכדורים נגד דלקת שחשבתי שישי לי בכתף ששם החלו הכאבים .כיום אני לוקח אסיוול וכדור נגד כאבים שאיני זוכר את שמו .כיום מצבי השתפר לאחר שהתחלתי פעילות ספורטיבית +הכדורים ,לוקח אחד מהם ביום יום את האסיוול ולמחרת את הכדור נגד הכאבים ,(לא אוהב תרופות ) האם הסדרת השינה תקל עלי את הכאבים ותשפר את איכות חיי (לא יכולתי ללכת )אין כדור אחד שאוכל לקחת שישפר את מצב הרוח הירוד שלי ,יפתור את בעיות השינה ,ונגד הכאבים ,קראתי על ליריקה ,סימבלטה .ואלטרולט (בעבר לקחתי אותו בשל הבעיות בכף הרגל -נוירולוג נתן לי אותו )אולם הוא מוטט אותי ולא יכולתי לקום מהמיטה (אולי גם בשל מצבי הנפשי )על איזה כדור מאלה שכתבתי או אחרים שישי לחולי פיברומלגיה שהיית ממליצה עליהם שהם עם הכי פחות תופעות לוואי . תודה

09/08/2010 | 15:16 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום שמעון, התמונה הקלינית מתאימה לפיברומיאלגיה אך בכל זאת כדאי להבדק על ידי ראומטולוג לצורך אבחנה וודאית. לגבי טיפול , ניתן לנסות שוב טיפול באלטרולט 10 מג בערב, על מנת לא להרגיש רדום ביום, ייש לקחת את התרופה לפחות שעתיים לפני השינה. אופציה אחרת במקרה שלך היא לקחת סימבלטה, תרופה טובה גם לדיכאון וגם לכאבים. בהצלחה

מנהל פורום פיברומיאלגיה