הפרעת שינה ,חוסר ריכוז ותשישות

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

04/08/2010 | 16:52 | מאת: גלית

שלום דר'ואלרי היקרה, הבנתי שפבירו' כוללת הפרעות בשינה. אצלי המצב מחמיר מיום ליום,למרות שהשינה שלי היתה מטופלת בשילוב תרופתי חזק, כעת זה לא משפיע ,אני ישנה שעה עד שנתיים ולאחר מכן מנמנמת עד הבוקר. אני קמה רצוצה לעבודה,ושם אני מבולבלת שורפות לי העיניים וקשה לי לתפקד. כשאני צריכה לסיים את העבודה אני נוסעת ישר הביתה. אני לא מסוגלת לתכנן כלום,לצאת, סידורים הכי קטנים,נקיון. פשוט רוצה לשכב ושומרת על עצמי שלא אנמנם כי זה יפריע לי להרדם. מה עושים? האם זה לכל החיים? האם כל חולי הפיברו' מגיבים כך? אני לא חושבת שיש לי תסמונת התשישות הכרונית... מעולם לא נדבקתי בנגיף... מה עושים? האם זה גורף או לא חייב לקרות לכולם? מה אפשר לקחת? האם הסימבלתה משפיעה(12 יום)? (במצב שלי לא נראה כך אולי היא מעייפת אך לא מרדימה) והאם ריצוד בעיניים מפריע לשינה(שנת REM). ודבר אחרון איך אפשר לחיות אם לא תלויים במישהו אחר? תודה רבה רבה על תשובה מפורטת.

09/08/2010 | 14:36 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום גלית, הפרעת שינה הינה סימפטום שכיח בכמעט כל חולי פיברומיאלגיה, אך כמובן בעוצמה שונה מחולה לחולה. אצלך , הוא סימפטום מרכזי, ניראה לי יותר מאשר כאבים. סימבלטא אמור להשפיע על איכות השינה כפי שהודגם במחקרים שבוצעו בקרב חולים עם פיברומיאלגיה. אני ממליצה להמשיך טיפול בסימבלטה בשלב זה ואף ניתן לעלות מינון עד 90 מג. במידה ולא יהיה שיפור משמעותי באיכות השינה, ניתן להוסיף או להחליף לליריקה, תרופה שגם הראתה במחקרים שיפור בשינה. כמו כן , ניתן לשקול גם בדיקה במעבדת שינה על מנת להעריך את פרמטרים השינה שלך. בהצלחה

מנהל פורום פיברומיאלגיה