האם יש סיכוי שזה פיברו?

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

20/07/2010 | 08:53 | מאת: מיכל

אני בשנות ה-20 לחיי, בריאה בדרך כלל. מכיוון שאמא שלי אובחנה כחולת פיברומיאלגיה (למרות שאצלה זה נמצא ברמות נמוכות והיא מנהלת חיים רגילים) תהיתי יש סיכוי שמה שעובר עליי בחודשיים האחרונים מעיד על כך שזכיתי לחלות בזה גם... לפני כחודשיים התחלתי להרגיש כאבי ראש ובחילות שהיו מלווים בחולשה כללית במשך כמה ימים. משהו שהרגיש כמו וירוס. בשבוע הזה שלשלתי פעם אחת. אחרי כשבוע החולשה נעלמה והופיעו כאבים בכל הגוף, מעין דקירות שנמשכות מספר שניות ועוברות ממקום למקום (בעיקר בידיים וברגליים). כשבוע אחרי תחילת המחלה עשיתי בדיקות דם מקיפות והכל יצא תקין. עשיתי בדיקת נשיפה והיא יצאה שלילית. היתה לי הפוגה של כ-3 ימים בכל התסמינים ואח"כ הם חזרו - בחילות, כאבי בטן, שלשולים מדי פעם (רובם לא מיימיים) וכאבים בגוף. היום אני כחודשיים לאחר תחילת הופעת התסמינים. לפני שבוע הייתי בטוחה שאני מבריאה - 4 ימים שהקיבה שלי היתה במצב תקין לגמרי. היו לי מעט כאבים בגוף. ואז פתאום חלה התדרדרות במצב - לילה שלם סבלתי מבחילות ושלשלתי מספר פעמים. והכאבים בגוף התחזקו. האם יש סיכוי שמדובר בפיברומיאלגיה? אמא שלי סובלת מכאבים דומים כבר 20 שנה, אבל טוענת שמעולם לא סבלה מבחילות וחוסר תאבון. האם זה תסמין שאופייני לחולי פיברו'? תודה

20/07/2010 | 13:19 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

מיכל שלום, התסמינים העיקריים שאת מספרת הינם תסמינים של מערכת העיכול : כאבי בטן, בחילות ושילשולים. ולכן אני חושבת שקודם כל , כדאי לבצע בירור גסטרו-אנטרולוגי כולל תרביות צואה, בדיקות דם וגם אנדוסקופיה אם מדובר בשלשולים כרוננים יותר מחודשיים. נכון שהתמונה הכללית הכוללת כאבים בכל הגוף והתסמינים הנוספים יכולים להתברר כפיברומיאלגיה עם תסמונת של המעי הרגיז. נוכל לקבוע את זה רק לאחר בירור גסטרו וכן בדיקה פיזיקאלית מקיפה , כולל בדיקת ראומטולוג. בהצלחה

מנהל פורום פיברומיאלגיה