יש לי דלקת פרקים שגרונית ופיברלגיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

13/07/2010 | 22:34 | מאת: שושי

קודם כל מה ההבדל בין דלקת פרקים שגרונית לדלקת ארטריטיס . היתי במרפאת כאב ונתנו לי כדורים רק לכאבים חזקים PROXOL FORTE רציתי לדעת באיזה תופעות יש להם ומה מזיקים . ברור שכן רק אשמח לדעת כי פשוט עד עכשיו אף פעם לא שאלתי על שום כדורים. ואני לוקחת מעל 10 שנים תרופות . בשם לפרקים מטטרוקקסאט זריקה 15 .אחרי שירדתי ממינון 25 .בהדרגה ומתברר שעשיתי לי נזק בלתי הפיך כי הכל הכאבים חזרו לי כי היתי מתפקדת כרגיל 9 שנים . ועכשיו תקופה של כמה חודשים אני מצב תפקוד גרוע להחזיק דברים לא יכולה להקליד כל פעילות קלה. והוסיפו לי רמיקייד כרגע רק חודש לוקחת . למצבי רוח למיקטל וולבוטרין מגנזיום כי כל השרירים תפוסים כי לא רוצה לערבב תרופות יותר מידי

15/07/2010 | 21:27 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שושי שלום, יש לך דלקת פרקים שגרונית (rheumatoid arthritis)וכנראה פיברומיאלגיה משנית. את צריכה טיפול מתאים לכל אחד מהמחלות. לדלקת פרקים, אם מטוטרקסט לא מספיק, התחלת טיפול ברמיקד ואת צריכה לחכות חודשיים -שלושה על מנת להעריך את השפעת התרופה על הדלקת שלך. לגבי הפיברומיאלגיה, סביר להניח שתרגישי יותר טוב גם כשהדלקת תשתפר, אך בכל זאת, יכול ליהיות שתצאכי טיפול ספציפי תרופתי כמו ליריקה או סימבלטה, וכן פעילות גופנית והידרוטרפיה. בהצלחה

15/07/2010 | 23:55 | מאת: שושי

תודה רבה לך .אז איזה כדורים מועילים ופחות מזיקים למצב של כאבים חזקים . אבל סימבלטה או ליריקה צריכים לקחת קבוע נכון. PROXOL FORTE לי לא היתאים ליריקה לא זוכרת מה היה גרם לי לבלבול ואי שקט משהו כזה.לכן מיד היחלפתי מה פחות מזיק הכדור הזה .או ליריקה או סימבלטה.סימבלטה לא נתנו לי כי אמרו שזה מתנגש עם המטטרוקסאט.וזה לא מתאים לי וכי אני לוקחת הרבה תרופות

מנהל פורום פיברומיאלגיה