אני סובלת מפיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

23/03/2010 | 00:32 | מאת: תמי

אתמול נודע לי בודאות, שאני סובלת מתסמונת זו. מצאתי את הסימנים בכתבה באינטרנט, וקבלתי הדרכה מרופאה כיצד לבדוק. אמנם אני מתפקדת כרגיל, אבל יש קשיים. לאחרונה, התחלתי לנחור בקולי קולות, מוצאת עצמי שוכבת על הגב עם פה פתוח , תנוחה בה אני לעולם לא ישנה. היום התחלתי טפול של אלטרולט 10מג בהתחלה. הרופא אמר לי בעוד שבועיים לקחת 25 מג ואחכ אולי 50. אני לא רוצה לקחת מינון גבוה, שלא יפעל נגד דכאון. לקחתי בעבר קלונקס ולא רוצה לחזור לכדורים כאלה. אם אני מבינה נ כון, משפחה זו של הכדור היא לא כמו הפרוזק למשל או הבונדורמין. לא רוצה להיות זומבי. האם כדור זה משמין? תודה

27/03/2010 | 22:49 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום תמי, אלטרולט הינה תרופה מצויינת להתחלת טיפול בפיברומיאלגיה.כפי שנאמר לך, כדאי להתחיל במינון של 10 מג בערב, כשעתיים לפני השינה. מינון זה טוב לשיפור איכות השינה וכן להפחתת כאבים. לדעתי, ניתן להשאר על מינון זה כ 3 חודשים וליראות איך מצבך משתפר. במידה ולא יהיה שיפור מספק , ניתן אז לעלות ל25 מג . במינונים הנמוכים, אין לאלטרולט אפקט אנטי-דיכאוני. אחוז קטן מאד של אנשים מטופלים באלטרולט יכולים אכן לעלות במשקל, בדרך כלל עם מינונים יותר גבוהים מ 10 מג. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה