פיברומיאלגיה והריון

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

19/03/2010 | 10:09 | מאת: דניאל

אני בהריון שני בשבוע 36. כרגע אני בשמירת הריון בשל צירים מוקדמים ודינמיקה צווארית מזה כמה שבועות. יש לי פיברומיאלגיה שהחמירה בשליש השני להריון - כאבי גב תחתון, כאבי מפרקים, עייפות נוראית. יש לציין כי ההריון הראשון התאפיין עם אותם תסמינים בדיוק כולל צירים מוקדמים. גם אז הייתי מאושפזת בבי"ח במחלקה להריון בסיכון גבוה. כרגע לא נמצאה שום סיבה לצירים. האם יש קשר בין הפיברומיאלגיה לבין סיכון ללידה מוקדמת? כמו כן חשוב לציין כש שני ההריונות גם התחילו אותו הדבר - עם דימומים בשבועות הראשונים. האם ניתן למצוא מחקרים או מאמרים על הקרש בין הריון ופיברומיאלגיה? תודה!

22/03/2010 | 10:13 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום דניאל, לא ידוע לי על עבודות שבדקו את הקשר בין פיברומיאלגיה וסיבוכי הריון. ניתן להניח שקיים קשר בין הריון להחמרה בכאבים בגלל כובד ההריון או מיעוט בפעילות הגופנית אך על פניו , אין קשר בין פיברומיאלגיה לדימומים או צירים מוקדמים. בהצלחה להמשך!

מנהל פורום פיברומיאלגיה