שאלה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

01/03/2014 | 11:02 | מאת: אביבש

שלום, יש לי שאלה, אני בת 29, ולפני שנה התפרץ לי הרפס זוסטר. מאז התחילה לי עייפות קשה וחולשות רבות. העייפות קצת השתפרה, אך אני ממשיכה לסבול מחולשות כמו נפילות סוכר, חוסר יכולת להיות במצב של חום(שמש), התעייפות בקלות ממאמצים,בעיות בעיכול,משקל נמוך, חום גוף נמוך, עייפות לאחר שנת לילה,מצב רוח ירוד,וחולשות במפרקי כף היד והכתפיים. ביצעתי בדיקות אך רוב הדברים היו תקינים פרט לRheumatoid Factor Quantit שהיה גבוה, וחסרים של ברזל בי12 ומגנזיום. מה עליי לעשות להמשך בירור? מאחר והרופאים שהגעתי אליהם עד היום לא סייעו לי במיוחד. תודה רבה

10/03/2014 | 11:35 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום לך, התמונה שאת מתארת יכולה להתאים למצב של עייפות וחולשה אחרי זיהום ויראלי.אבל אם יש כאבים בכפות ידיים ונוכחות של RF גבוה (לא יודעת כמה גבוה? האם משמעותי?) כדאי להיבדק על ידי ראומטולוג. בברכה

10/03/2014 | 18:19 | מאת: אביבש

תודה על תשובתך. כאשר בדקו לי את הrf זה היה בסוף יולי כאשר הטווח היה בין 0-14 והתוצאה שלי הייתה 42. האם זה עדיין רלוונטי לדעתך אם אני עדיין על כל מיני תסמינים? בשורשי כף היד ובאמות יש לפעמים יש חולשה אך אין כאבים (יש בלחיצה עליהן).

מנהל פורום פיברומיאלגיה