פיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

06/01/2014 | 16:08 | מאת: גילה

דר ואלרי שלום רב, אני ממש מבולבלת. הסיפור שלי התחיל בקיץ פחות או יותר. כאבים במפשעה צד שמאל שהחמירו לכל אזור מפרק הירך במקביל התפתחו כאבים בעקב וסוג של שברי מאמץ בשני הקרסוליים עקב מאמץ ( דיילת אוויר במקצועי) כאבים בישבן שמאל עם הקרנה לרגל שמאל שהפכו לבלתי נסבלים עד לחוסר תפקוד ודכאון. צילומי רנטגן מיפוי עצמות וסי אי עמוד שדרה מותני תקינים. התפרצות של מיגרנות עקב הסטרס שלא מוצאים מה לא בסדר. האורטופד סיכם שאין שום דבר אולי דלקת בפרקי יריכיים שמקרינה לרגליים ותעבור עם הזמן. הייתי אצל ראומטולוג שרשם רגישות מסויימת לפיברומיאלגיה. אני סובלת מכאבים בכל חלקי הגוף אבל המקור הוא אזור היריכיים מפשעות ורגליים. אני לא בטוחה שיש באמת פיברו או שפסיכולוגית התאמתי את עצמי לפיברו. בדיקות דם תקינות.

12/01/2014 | 21:15 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום גילה, אני כמוך לא משוכנעת שיש לך פיברומיאלגיה... הכאבים שלך התחילו בצורה מאד ממוקמת באזור הירכיים. יתכן ובהמשך, בגלל הכאבים הממושכים וחוסר האבחנה, פיתחת תסמינים מתאימים לפיברומיאלגיה , אך עדיין חשוב לבדוק מה היא הבעייה הראשונית. צריך לבדוק אותך בצורה יסודית ולבדוק מה בידיוק מקור הכאב ולהתאים הדמייה : אולי MRI של מפרקי הירכיים או מפרקי האגן. כדאי לחזור להערכה ראומטולוגית מדוייקת. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה