פיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

20/11/2013 | 23:41 | מאת: אורלי מרכוס

שלום דר ואלרי!! ליפני כשנה גילו לי להפתעתי שאנ מאובחנת כחולת פיברומיאלגיה . אמנם לאחר קריאה קצת מעמיקה יש לי את כל התסמינים, דיכאון, עדיפות עד הירדמות בנהיגה כאבי שרירים כאבי פרקים כאבי ראש נוראיים.. אבל היי רוצה לדעת עם יש אפשרות קצת יותר מעמיקה לוודא שזה באמת זה.. ודבר נוסף איזה טיפולים אלטרנטיבים יכולים להועיל לי.. דבר נוסף בעלי נפטר מסרטן וגם אבי נפטר ליפני חודשיים ודי מלחיץ אותי חס וחלילה יש לי אולי סרטן מרוב הכאבים שיש לי.... אשמח לתשובה או להפניה אפילו אליך תודה אורלי מרכוס

07/12/2013 | 22:51 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום אורלי, אין בדיקת דם או בדיקת הדמייה מיוחדת שיכולה להגיד ב 100% שמדובר בפיברומיאלגיה. האבחנה היא בעיקר על סמך הסיפור, התלונות והבדיקה פיזיקאלית, ובמקרים מסויימים בשלילת מחלה אחרת . את יכולה להיבדק שוב על ידי רופא מומחה לפיברומיאלגיה אם יש לך ספק. הטיפול העיקרי בפיברומיאלגיה הינו ביצוע פעילות גופנית סדירה ומתונה, בהדרגה, כגון הליכה או שחייה. בנוסף, טיפול בהידרוטרפיה מסייע מאד בהפחתת כאבים ושיפור תפקוד. ניתן לנסות גם יוגה וטיי-צי. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה