מעוניין בהכוונה מקצועית

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

03/11/2013 | 17:11 | מאת: שי

שלום, שמי שי בן 27. אני לא יודע אם אני נמצא בפורום הנכון אך אשאל בכל זאת. כל חיי אני סובל מכאבים כרוניים ברגליים ובידיים( בעיקר באזור המפרקים). כילד הייתי בוכה בלילות מכאבים ורופאת המשפחה שלי התעקשה שאלו כאבי גדילה. אציין שגבהתי לאט מאוד והגעתי לגובהי הנוכחי רק בגיל 18 לערך. הכאבים האלו לא הפסיקו מאז אם כי התדירות נמוכה בהרבה ממה שזכור לי כילד, זאת אומרת פעם בכמה ימים כאבים בלתי נסבלים בידיים או ברגליים ובמקרים מסוימים בכל הגפיים. מה שמונע ממני ללכת לבדיקות מקיפות בבעיה הזאת היא שגילו לי שתי פריצות דיסק בחוליות (L4-L5 וL5-S1) לפני מספר שנים. רופא המשפחה שלי טוען כל הזמן שאלו כאבים הנובעים מפריצות הדיסק שלי למרות שאני מתלונן שאלו כאבים שאני חווה כל חיי, הרבה לפני שבעיות הגב הופיעו. אציין שהכאבים האלו הופכים לבלתי נסבלים במקרה ואני יושב עם מאוורר ישירות עליי במשך דקה או שתיים. מאותו הרגע אני אסבול יממה שלמה מכאבי פרקים. בגלל שהבנתי שהבעיה מחמירה עם מאוורר\מזגן ישירות אני בדקתי האם זוהי הסיבה היחידה לכאבים אך גם כאשר אינני משתמש כלל באוורור כלשהו, אני אסבול מידי כמה ימים בכאבים עזים באחד מגפיי. אשמח לעזרה או לכיוון כלשהו. תודה רבה, שי

17/11/2013 | 02:25 | מאת: אורחת

כדאי שתעשה בדיקות כמו האם מדובר בדלקת מפרקית או פיברומיאלגיה. וגם בדיקת וירוסים, לבדוק למשל אם היתה לך מחלת הנשיקה או משהו דומה בעברך. לעתים זה משבש מנגנונים בגוף, ואז סובלים יותר מקור/ ממזגנים וכו'. לגבי הכוונה מקצועית, זה תלוי באופי. עבודה עם מחשבים מקשה על אנשים עם כאבים בידיים, אבל יש אנשים שזה מה שמתאים להם באופי, והם מוצאים דרכים להתמודד. תבדוק במכונים להתאמה מקצועית מה מתאים לך מבחינת אופי נטייה כשרונות רצונות שלך, ואחרי זה, תראה איך אתה יכול להגשים את זה יחד עם המגבלות. מאחלת המון הצלחה ובריאות.

17/11/2013 | 08:48 | מאת: שי

כשרשמתי הכוונה מקצועית התכוונתי לאיזה רופאים ובדיקות עליי לעבור. בכל מקרה תודה רבה על התשובה, עברתי בדיקות דם בכדי לשלול דלקות פרקים ועם זה אני אמור להגיע לרמאטולוג שהבנתי שזאת הכתובת לכל בעייותיי.

17/11/2013 | 14:49 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום שי, אתה צריך להיבדק בצורה יסודית אצל ראומטולוג, לבצע בדיקות דם רלוונטיות והדמייה לפי הצורך.חשוב להגיע לאבחנה נכונה ולטיפול בהתאם. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה