בעיות שינה עקב שימוש מתרופה או מהפיברומיאלגיה?

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

16/09/2013 | 21:55 | מאת: רוזי

סובלת מפיברומיאלגיה למעלמה מ 10 שנים לאחר טיפול ממושך בציפרלקס ובעיות שינה, הועברתי לאיקסל, אך בעיות השינה לא חולפות אלה מתגברות. ממש ממש קשה בלי שינה לתפקד. אני כמו מת מהלך. אנא יעצי לי מה לעשות? מי אומר לנו את האמת האם ללא תרופות יהיה יותר קל, או שמה אנו כבר התמכרנו ואין אחורה??

24/09/2013 | 19:05 | מאת: אורחת

אם התייאשת מהתרופות, היה כדאי לנסות טיפול חלופי, שינויים בתזונה, לצמצם בשר וחלב, ולהרבות בפירות וירקות, בעיקר מבושלים, נסי לישון בישיבה כשהגב מאונך בתשעים מעלות, יש כאלה שזה עזר להם. ואם יש קבוצת תמיכה באזור מגורייך, היה כדאי להצטרף כי זה יותר קל כשיש עם מי לחלוק את הבעיה... הרבה בריאות

29/09/2013 | 09:11 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום רוזי, ציפרלקס ואיקסל הינם בראש וראשונה תרופות אנטי-דיכאוניות. האם קיבלת אותם גם בגלל שקיים דיכאון? אם לא, כדאי לנסות תרופות אחרות שהוכחו כיעילות על השינה בפיברומיאלגיה, כמו ליריקה למשל, שיעיל על כאבים ושינה , אך אין לה פעילות אנטי-דיכאונית. אפשרות אחרת היא לנסות מינון קטן של אלטרולט בערב . תתיעצי עם הרופא המטפל שלך. בברכה

12/10/2013 | 07:53 | מאת: חדוה חכמון

אני יחולה קשה בפיברומאלגיה אני מיתמשת בבוקר בסימבלטה 120 מליגרם ובליליה בלתלורט 25מיגרם ושתי כדורים לישון איתם לוריוון ועדיין זה לא נותן לישון בבקשה תעזור לי להתמודד עים המחלה הנוראית מיספר פלפון שלי 9706848 054 השמח לקבל עצה להרגע כי אני גם מאד עצבנית תודה רבה מחכה ל תשובה

14/10/2013 | 11:23 | מאת: יוסף

צרי איתי קשר, אשמח לעזור לך עם המחלה. יוסף 050-7369236

מנהל פורום פיברומיאלגיה