האם זה באמת פיברומאלגיה?

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

07/09/2013 | 09:29 | מאת: ערן טסל

שלום רב, לאשתי התחילו כאבים עזים לפני שנה באזור הצוואר ולאחר מספר שבועות גם בשתי הידיים שלה.לאחר לא מעט זמן של בדיקות הרופאים הגיעו למסקנה שמדובר בפיברומאלגיה. הדבר המוזר הוא שהכל התחיל מהכתף ומעולם הכאבים לא הגיעו לשאר מקומות בגוף למעט הידיים. מיותר לציין שלא בוצע מיפוי עצמות ולא MRI באזור הצוואר בשביל לשלול דברים אחרים. בתחושה שלי ובת זוגתי מדובר על משהו אחר אשמח לקבל חוות דעת , תודה

08/09/2013 | 16:50 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום ערן אם הכאבים ממוקמים אך ורק לצוואר וידיים, יש לשלול סיבות אחרות לכאבים. האפשרויות שונות לפי גיל אישתך, האם סובלת גם מכאבי גב תחתון? מחלות אחרות? וכו.. לפי אופי ומיקום הכאבים,והממצאים בבדיקה פיזיקאלית, יש לשקול להשלים בירור עם EMG (בדיקה שבודקת אם יש פגיעה עצבית מהצוואר שמסביר כאבים בידיים) ואם כן, להששלים MRI. כדאי להיבדק אצל ראומטולוג מומחה וכן אצל אורטופד עמוד שידרה. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה