מחלה אוטואימונית-זאבת/פיברומיאלגיה?

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

24/06/2013 | 18:39 | מאת: שושי

לפני מס' שנים אובחנה אצלי מחלה אוטואימונית, לדברי הראומטולוגית: זאבת. אפיוני המחלה שלי: עייפות וחולשה, כאבים מפושטים בכל הגוף, בדיקות הדם ממש לא מלהיבות, ערכים גבוהים /נמוכים מאד מהרצוי.בנוסף, דלקות חוזרות בדרכי השתן. לצערי הרב, מאפיינים אלו הולכים ומתעצמים בתדירותם ובעוצמתם. שאלותיי:1. כיצד ניתן לאבחן בוודאות איזו מחלה זו? 2. המענה שיש לרפואה הקונבנציונלית/הומופאטית לתת לי? 3. "רופא מומלץ" - כיצד אדע שאכן הוא מתאים עבורי? בברכה, שושי

01/07/2013 | 21:14 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום שושי אבחנה של זאבת מבוססת על ממצאים קליניים מסויימים ובדיקות ספציפיות.עייפות וכאבי שרירים לא ספציפים לזאבת.קיבלת טיפול לזאבת? עם שיפור? לכן, את צריכה הערכה מחודשת של מצבך ובדיקות הדם על ידי ראומטולוג מומחה על מנת לקבוע אבחנה מדוייקת ולקבל טיפול בהתאם. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה