פיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

22/06/2013 | 09:58 | מאת: דור לוי

שלום, לאחר שש שנים של כאבים, בדיקות רבות אובחנתי עם פיברומיאלגיה משני למחלת מעיים (מעי רגיז). שאולי משני למחלת אוטואמיון - עדיין נמצא תחת בירור. הייתי מעוניין לקבל קצת מידע על המחלה-טיפול קונבצצויונאצי ורפואה משלימה, האם יש דברים שצריך להימנע מהם או שמומלץ לעשות? רציתי להצתרף לקבוצת תמיכה לחולי המחלה בצפון, האם מישהוא יודע על קבוצה באזור? רציתי לדעת האם פיברומיאלגיה או ibs יכולים להשפיע על ana יצא 1:640 ועל cpk יצא 3000 אך השקיעת דם יצאה תקינה. בנוסף רציתי לדעת האם יש למישהוא קצת מידע על ההתנהולת של המחלה בצבא (אני חייל בח"א )-קיבלתי פרופיל 45 עקב המחלה אך אני מרגיש שהרופאים לא לוקחים אותי ברצינות עקב שיש לי את המחלות הנ"ל ולא ibd או דלקת פרקים כמו שחשבו בהתחלה (ואז לקחו אותי ברצינות). - האם יש אפשרות לקבל טיפולים משלימים דרך הצבא? האם אפשר לקבל התחשבות בבקרים אשר קשים לי מאוד ולוקח לי זמן "להתאזן". (האם זה תקין?) האם בזמן שירותי בצבא אני יכול לדרוש כסף מביטוח לאומי או צהל עקב המחלה? מאחר והתרופות שאני מקבל לא נמצאות בסל ואני צריך לשלם עליהם באופן פרטי ובנוסף לקח אני אוכל ללא גלוטן ולקטוז עקב המחלת מעיים מה שעולה לי הרבה מאוד כסף. תודה מראש,

01/07/2013 | 21:06 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום דור, אני מבינה שאובחנת כ IBS ופיברומיאלגיה. אף אחת מהחלות האלה אינה מסבירה ממצא של ANA חיובי וCPK גבוה, ויש להשלים בירור לממצאים האלה , ולבדוק אם האבחנות נכונות. בכל מקרה, אם אובחנת כפיברומיאלגיה, מגיע לך התיחסות וטיפול בהתאם. לפי מצבך, ניתן לבקש פטור ממסימות מסויימות, וניתן לבקש טיפולים דרך הצבא כגון הידרוטרפיה, פיזיוטרפיה ותרופות. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה