כמה שאלות לד"ר הנפלאה(מצטער על האורך)

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

15/05/2013 | 14:17 | מאת: V

אובחנתי כ"חשש לפיברו"(בן 25) ע"י ד"ר קולין קליין מביה"ח מאיר האם חולשה של הידיים(ממש קשה לכתוב כאילו מעייף)והרגליים(קשה לעלות במדרגות ובעליות),התכווציות מידי פעם ,שרירים קצת מתוחים,קפיצות שרירים ברגליים ידיים ישבן,עייפות חזקה לאחר מאמץ,תחושות עיקצוץ נדירות והרדמויות של ידיים ואצבעות לסירוגין(נזלת מימיית שבאה והולכת..),הם תסמנים הגיוניים של פיברו??ומה לעשות כדי להיות רגוע(עשיתי 2 emg,בדיקות נוירולוגיות,בדיקות דם,mri מוח-עמ"ש צווארי,eeg,ואישפוז כאמור במחלקה נוירולוגית במאיר אצל ד"ר קליין שרשם חשש לפיברו על סמך בדיקתו וממצאי הבדיקות שלי(שהוא סיכם אותם)... והאם בלט דיסק צווארי יכול להיות קשור בצורה כזאת או אחר לפיברו? ועוד משהו..יש לי קלילקים כאלה גוף בכל הגוף כאילו אני מותח רגל על רגל יש קליק באגן..אני שם יד על הברך יש הרגשה של חיכוך כזה כמו שחיקת סחוס כזה..כנ"ל לגבי היד שאני נוגע במפרקים או לוחץ יש קליקים...כמו בסיבוב אגן או הרמת רגל גם קליקים... האם זה יכול להסביר משהו?? וסליחה על האורך אני עובר תקופה קשה...3 וחצי חודשים אני סובל ואני רוצה שביב של דרך.. תודה רבה!!!

19/05/2013 | 19:03 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום לך, ניראה לי שאחרי אשפוז ממושך בנורולוגיה וביצוע בירור מקיף כולל EMG ו MRI, אתה יכול להיות רגוע שאינך סובל ממחלה נורולוגית . יתכן באמת שכל התלונות שלך קשורות לפיברומיאלגיה. אני ממליצה לך לקבוע תור לראומטולוג שמטפל בפיברומיאלגיה ובנתיים, להתחיל בפעילות גופנית מתונה, סדירה ובאופן הדרגתי. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה