פיברומיאלגיה ותסמונות נלוות

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

14/05/2013 | 13:56 | מאת: לירון

בת 26, אובחנתי בפיברומיאלגיה לפני כשנה בעקבות כאבים ונוקשות בצוואר ובשכמות, כאבי מפרקים בידיים והפרעות בשינה. אלטרול עוזר לי מאוד ומצבי כעת טוב. עם זאת, כמה חודשים לאחר מכן התחלתי לסבול מוולוודיניה, ולאחרונה מכאבי ראש וגם כנראה מ-interctitial cystitis. האם זה אופייני לפיברומיאלגיה שהתסמינים השונים מגיעים בהדרגה? אני צריכה לצפות לתסמינים נוספים? למשל, עד עכשיו שמחתי שאני לא סובלת גם מתשישות כרונית, יכול להיות שזה יופיע בכל זאת בהמשך?

19/05/2013 | 18:44 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום לירון כל התסמינינים שאת מספרת קשורים בינהם ושייכים לתסמונות הפונקציונאליות. זה לא אומר בכלל שתפתחי עוד שסימפטומים בעתיד. מומלץ מאד להקפיד על טיפול תרופתי ובעיקר על פעילות גופנית סדירה על מנת למנוע החמרה בסימפטומים. בברכה

21/05/2013 | 17:18 | מאת: לירון

תודה רבה לך, אבל אני מנסה להבין - למה כל כמה חודשים "נופל" עליי משהו חדש? יכול להיות שזה אומר שמשהו בטיפול לא בסדר? או שלא מספיק התאמתי את אורח החיים? או שזה פשוט משהו שאופייני למחלה? אני שוחה באופן קבוע שלוש פעמים בשבוע, כך שפעילות גופנית אני עושה.

מנהל פורום פיברומיאלגיה