תיפקוד לוקה בחסר

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

09/02/2010 | 13:42 | מאת: דניאלה

לאחר המון שנים של כאבים מכל הסוגים אובחנתי כסובלת מפיברומיאלגיה ,קבלתי כדורי סימבלטה 30 מ"ג תוך כדי שהרופא מציין שעדיף לא לצרוך אותם בקביעות אלה רק כשהמצב נעשה באמת קשה ,אני גם מקבלת קרטיה ,סימבקור ,גלוקומין,וייסיקר ,פלוטין 20 מ"ג ,אלפרוקס 1 מ"ג , לוריון ,ונורמיטן 25 מ"ג , חבילה לא קטנה של כדורים ומאוד מגוונת לצערי ,התפקוד שלי בבית מסתכם בהדחת כלים במדיח -כמובן אם אני מצליחה לעמוד על הרגלים למשך פרק זמן מסוים , הכנסת כביסה למכונת כביסה ומאמצים ממש גדולים מאוד לתלות את הכביסה , מעבר לזה ביום חמישי ושישי אני עושה מאמצים עילאיים לבשל לשבת ,כל שאר המטלות עוברות בידיים אחרות ,אני ממש נלחמת על כל פעולה שאני עושה ולא מוותרת למרות הכאבים הבלתי פוסקים , יש תחום נוסף שבו אני לא מצליחה להיות פעילה ושלא מרצוני או מבחירה וזה התחום המיני , שם אני לגמרי לא מתפקדת , לא מתעוררת , נמה את שנת ה-100 שנים שלי, ויותר גרוע מזה שאני לא מסוגלת בכלל שיגעו בי הכל מתהפך בתוכי , לא יכולה אפילו להסביר מה שזה גורם לי להרגיש , האם יש טיפול רפואי למצב הרגיש הזה בו אני נמצאת ? הכוונה בתחום המיני , לפני כחמש שנים עברתי ניתוח כריתת רחם שחלות וחצוצרות והרופא נשים שלי לא נתן לי שום כדורים כי אמר שאין צורך , אני נמצאת אצלו במעקב , בתודה מראש דניאלה

11/02/2010 | 22:05 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום דניאלה, ירידה בתפקוד המיני יכול להופיע כחלק מהפיברומיאלגיה, בגלל הכאבים הכרונים, המרכיב הדיכאוני, הרגישות יתר למגע או כתופעת לוואי של תרופות. בכל מקרה, הדרך לטפל בתופעה היא קודם כל לטפל בכאבים הכרונים, העייפות וההפרעת שינה. צריך למצאו טיפול תרופתי שיתאים לך ותעזור לך, למשל לעלות מינון של סימבלטה ל 60 מג כל יום, לנסות ליריקה או תרופות אחרות. כדאי כמובן לבצע פעילות גופנית סדירה כגון הליכה או שחייה . בנוסף, יש מקום לטיפול ספציפי בתופעה וניתן להעזר בטיפול אצל פסיכולוג או פסיכיאטר ולנסות להבין מה קורה איתך בנושא הזה ולנסות למצאו פיתרונות בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה