דיבור

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

05/01/2013 | 20:40 | מאת: עדי

לאחר טיפול של חצי שעה בהידרותרפיה חשתי במים סחרחורת,חולשה השכיבו אותי על מיטה ולאחר זמן מה לא יכולתי לדבר,הצלחתי להשמיע רק מס' הברות.הופניתי למיון שם עשו ליc.t. מוח שיצא תקין והשאירו אותי מס' שעות כדי לראות אם חל שיפור.השתפרתי אך עברושלושה ימים ועשיין נדרש ממני מאמץ פיזי מאוד גדול כדי להשמיע מלים.האם נראה לך שזה קשור לפיברו'? האם מוכרת תופעה כזו של אפאזיה בקשר לפיברו'?מה המלצתך לטיפול?

06/01/2013 | 14:35 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום עדי, אין אפזיה בפיברומיאלגיה. השאלה היא האם מדובר בבעייה נורולוגית אורגנית אמיתית, אפזיה מוגדרת, ואז יש לבצע המשך בירור כניראה כולל CTA של הצוואר, על מנת לבדוק אם נפגע כלי דם בצוואר. במידה ואין עדות לבעייה אורגנית נורולוגית, יתכן ויש הפרעה בדיבור לא מוגדרת כאפזיה, בעייה פונקציונאלית שיכולה להיות קשורה לפיברומיאלגיה. לכן, דבר ראשון, יש להשלים בירור נורולוגי. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה