יעוץ

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

08/11/2012 | 17:43 | מאת: דוד

שלום דר הופנתי לראומטולוג ובבדיקה מאד שיטחית קבע שיש לי פסוריאזיס ארטריטיס,לאחר שיעורי בית שלי באינטרנט כל הסימפטומים מראים על פיברו ,עיפות כאבים בשרירים ריצוד של השרירים וכו..אני מעוניין בטיפול אבל לא כימי וגם הביולוגי לא ניראה לי ,האם יש בדיקה מדויקת לקביעת הפסו ארטריטיס ? האם יכול להיות שני המחלות ? הכאבים שלי מישתנים בעוצמה לפי הלחץ הנפשי,מה הפרוצדורה לגבי קאנביס?

15/11/2012 | 12:37 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום דוד, האבחנה של פסוריאטיק ארטריטיס מתבססת על שילוב של נוכחות ממצאים דלקתיים בבדיקת המפרקים וכן בבדיקות מעבדה. תסמונת הפיברומיאלגיה אינה מחלה דלקתית כלל. יתכן מצב שבו 2 המחלות נמצאות יחד (מצב די שכיח) וחשוב מאד לעשות אבחנה מדוייקת של התלונות והממצאים מכיוון שהטיפול בכל אחד מהמחלות שונה . למטרה זו, צריך להיבדק על ידי ראומטולוג שמודע לאפשרות של פיברומיאלגיה, לבד או בשילוב עם מחלה דלקתית אחרת. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה