DISH ופיברו

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

24/09/2012 | 11:26 | מאת: דני

יש לי דיש בגב המותני וגם חלק מהגבי התחתון , ומזה זמן רב אובחנתי כחולה פיברו ,והיו לי הירדמויות באיברים שונים לא חזקות במיוחד,ולפני שנה התחלתי להרגיש חולשה בכפות הרגליים כולל הירדמות לא קלה וגם נצפתה פגיעה עצבית קלה ברגליים ,האם הדיש יכול ליצור תופעות אלה?הדיש שיש לי הוא מצד ימין ומצד שמאל הזיזים לא מחוברים ובעיית ההירדמות והחולשה קיימת בשתי הרגליים ..האם דיש ופיברו יכולל לחולל זאת?

08/10/2012 | 21:48 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום דני יש קודם כל לאפיין ולאבחן את הבעייה של חולשה והירדמות. לבצע EMG ולבדוק אם יש פגיעה עצהית ומאיזה סוג, נורופתיה? רדיקולופתיה? ואם כן, לבצע MRI של עמוד שידרה על מנת לבדוק אם יש לחץ על עצב. במידה וה EMG ו/או MRI תקינים, יתכן ומדובר בתופעות של פיברומיאלגיה. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה