אבחון של פיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

02/07/2012 | 09:45 | מאת: תפפ

ד"ר ואלרי אלוש, שלום רב, אובחנה אצלי פיברומיאלגיה - אני מקבלת ליריקה 150 מ"ג פעמיים ביום. אני יודעת שקשה לאבחן את המחלה. יש לי סחחרורות, כאבים בגוף וחולשה. קשה לי מאוד לתפקד. אני בת 44, אם לשני ילדים. בבדיקות הדם שלי ה- CRP גבוה. בהדסה אבחנו גם דלקת פרקים וקיבלתי תקופה די ארוכה קורטיזון ופלקוונל. ה- CRP התאזן וגם אובחנה אצלי הפיברומיאלגיה ובהדסה התחילו לתת לי גם את הליריקה. תקופה מסוימת לא לקחתי כדורים בכלל כי ניסיתי טיפול הומאופתי דרך ד"ר מיכה אלטמן שלא הצליח. הגעתי לחדר מיון בשערי צדק בתחילת יוני 2012 והם החזירו לי את הליריקה, למרות שהרופאה שם לא בטוחה שזה פיברומיאלגיה. ביקשו שאראה ראומטולוג. היית אצל ראומטולוג בקופת חולים (לפני כן טופלתי בהדסה אצל פרופסור דרור מבורך באופן פרטי) והוא אבחן פיברואמילגיה, ומסר לי להמשיך את הטיפול בליריקה. לגבי ה CRP הראומטולוג בקופת חולים אמר לי שזה כנראה וירוס. יש לי כמה שאלות: 1. האם באמת הליריקה עוזרת למחלה? 2. איך אפשר באמת לבדוק את הנושא של הCRP הגבוה? 3. האם אפשר להבריא מהמחלה? אי כבר סובלת שנה שלמה. 4. האם יש טיפול נוסף למחלה? אודה לך בבקשה על תשובתך ועזרתך.

15/07/2012 | 14:25 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום לך, אנחנו לא רוצים לטפל ב CRP הגבוה אלא לטפל בך. עצם העובדה שיש לך פיברומיאלגיה אינו שולל את האפשרות שיש לך גם דלקת פרקים , ולהיפך. כך שצריך לבדוק בצורה מטודית, מה הם המחלות שאת סובלת מהם ולטפל בהם.כלומר, טיפול לפיברומיאלגיה וגם טיפול דלקת פרקים במידה ויש. ליריקה הינו טיפול טוב לפיברומיאלגיה אך כמובן שלא כולם מגיבים לתרופה באותה מידה. פיברומיאלגיה בדרך כלל לא נעלמת אלא שיש עליות וירידות. היא דורשת טיפול מתמיד בעיקר על ידי ביצוע פעילות גופנית סדירה , מעבר לטיפול תרופתי. ואם יש דלקת מפרקים, יש לאבחן אותה ולטפל בה בהתאם. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה