ליריקה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

25/06/2012 | 17:23 | מאת: מזל

ד"ר ואלרי אלוש שלום רב יש לי שאלה לגבי התרופה ליריקה אותה מקבל בעלי כמה שנים בגלל כאבים ברגליים שכפי הנראה נובעים מסוכרת שהוא סובל ממנה שנים רבות, כך הוסבר לנו. מקבל 150 מ"ג ליום. לאחרונה שמעתי מחבר המקבל ליריקה - במינון גבוה יותר כי התרופה גרמה לו להתנפח ולעלות במשקל.??!!! מאחר ובעלי עלה מאוד במשקל בשנים אלה, בעיקר באיזור הבטן - קיבל כרס גדולה, אשמח לדעת האם יתכן שלליריקה יש תפקיד בתופעת ההשמנה, בתחילה אמר הרופא שהסיבה להשמנה היא האינסולין שהוא מקבל בגלל הסוכרת. הוא אוכל בריא ונכון ובכמויות קטנות ולא מצליח לרדת במשקל - אז אני פונה אליך בכדי לברר האם נכון הוא הדבר שהליריקה גורמת לגוף להתנפח, כי הכרס של בעלי נראית ממש כמו כדור שנופח וזה ממש מציק ומפריע למהלך חיים תקינים. אשמח לקבל את תשובתך וחוות דעתך לשאלותי ועל כך אני מודה לך מראש. בברכה - מזל

09/07/2012 | 15:25 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום מזל, אכן ידוע שליריקה יכול לגרום לעלייה במשקל ולהגברת התיאבון. יתכן והטיפול באינסולין גם משחק תפקיד אצל בעליך. אולי , ניתן לנסות להחליף את הליריקה בסימבלטה, תרופה שאינה גורמת לעלייה במשקל , ויעילה גם בנורופתיה סכרתית. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה