אבקש פירוט להמלצה לפעילות גופנית מתונה וסדירה,

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

30/05/2012 | 23:26 | מאת: מיקי

שלום, אני בת 45 סובלת מRA (ארטריטיס ראומטואיד) וכן מ פיברו .. מזה כ 10 שנים. מטופלת באנברל . בפורום המלצת לא פעם על פעילות גופנית מתונה וסדירה. אשמח לקבל הסבר קצת יותר מפורט להמלצה. תודה, מיקי

31/05/2012 | 10:40 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום מיקי פעילות גופנית היא אכן אחד הטיפולים היעילים ביותר בהפחתת הסימפטומים של פיברומיאלגיה, כפי שהוכח במספר מחקרים. מאחר ואת סובלת גם מ RA, יתכן ותהיה מוגבלת מעט בפעילות (לא יודעת מה סטסטוס המחלה שלך ואם יש מפרקים שכבר ניזוקו מהמחלה). באופן עקרוני, חולה פיברומיאלגיה שאינו רגיל לבצע פעילות גופנית, צריך להתחיל בהדרגה, כ 10 עד 20 דקות כל יום, עם עלייה מתונה בלבד בדופק, פעילות כגון הליכה, שחייה, אופניים, ריקוד מתון..לאחר שרמת הכושר עולה והכאבים יורדים, ניתן לעלות את משך הפעילות . בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה