עזרה באבחנה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

25/04/2012 | 18:56 | מאת: יערה

בת 72. לפני כ-4 חדשים אובחן אצלי גידול סרטני בריאה ובעקבות זאת עברתי כריתת אונה LOBECTOMY RUL. תחילה סבלתי מכאבים באזור הניתוח אך לאחר מכן ועד היום הכאבים ממוקדים באזור שמתחת לצואר ולכתפיים. טופלתי בליריקה 75 מ"ג וגם 150 מ"ג. לא תמיד בהצלחה. בבקורת אצל רופא בית החולים נטען שאין מדובר בכאב עיצבי אלא כאב שמקורו בשרירים. גם רופאת המשפחה שלי אוששה קביעה זו טענה שהליריקה מיועדת רק לכאב נורופטי. המליצה לי ליטול מוסקול וכן טיפול מקומי בתרסיס סוויס רליף. עלי לציין שהכאב אינו עקבי אך קיים כל הזמן ברמות שונות. האם יתכן שאני סובלת מפיברומיאלגיה שהתפרצה עקב מחלתי? כמובן שאינני ישנה היטב. כמו כן קיימת תופעה של נמול באף במצב שכיבה. אודה לך על תשובתך.

30/04/2012 | 15:43 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום יערה כאבים ממוקמים באזור של צלקת ניתוחית למשל, יכולים להימשך הרבה זמן ואפילו להתפשט מעבר לאזור המקורי.מדובר עצם במצב של כאב כרוני, ובהחלט ליריקה יכול לעזור לסוג זה של כאבים, למרות שלא מדובר בכאב עצבי .אם ליריקה לא עוזר, ניתן לנסות גם אלטרולט וגם ניתן לנסות טיפול בהידרוטרפיה לשיפור הכאבים. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה