שימוש בקלקסן בתחילת הריון

דיון מתוך פורום  מעקב הריון, סיבוכי הריון

11/09/2010 | 17:54 | מאת: גילה

שלום, הנני בת 36 וזה עתה גיליתי שאני בהריון (ניכנסת לשבוע 5) בעיקבות הטרוזיגוטיות לפקטור 2 ובעיקבות 2 הפלות קודמות(היו גם 2 הריונות מוצלחים עם טיפול באספירין בלבד) הרופא ביקש שאתחיל טיפול בקלקסן 40 ובמיקופירין 75. לפני מס ימים התחיל לי דימום חלש (לאחר שימוש של כ-3 ימים בתרופות). מכיוון שהיה חג פניתי לבית החולים שם הרופא שבדק אמר כי ע"פ הספרות טיפול בקלקסן אמורים להתחיל רק לאחר שרואים דופק לעובר ומכיוון שזה מוקדם מידי ביקש להפסיק את הזריקות ולהמשיך אך ורק עם כדורי המיקרופירין. כעת אינני יודעת מה לעשות? האם זה אכן יכל לגרום לדמם? עברו כבר יומיים לאחר ההפסקה והדמם הקל ממשיך לעצתך אודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הדיעות באשר לטיפול בקלקסן ובאספירים בהריון שונות ואת צפויה לשמוע המלצות שונות מרופאים שונים. הטיפול בקלקסן למניעה של הפלות מוקדמות חוזרות אצל נשים עם טרומבופיליה מולדת (כמו שלך) שנוי במחלוקת בשל ספק לגבי יעילותו. אספירים בשילוב עם קלקסן הוכח כיעיל רק במניעה של הפלות על רקע טרומבופיליה נרכשת (אם הבנתי נכון זה לא מה שיש לך) הטרוזיגוטיות לפקטור 2 עלולה לגרום לבעיות של קרישיות יתר בהריון ומצדיקה טיפול מונע אבל ניתן להמתין איתו כרגע ולוודא שהדימומים פוחתים כי הקלקסן מחמיר דימומים. ההמלצה שלי - כרגע להימנע מקלקסן, להיבדק בתחילת השבוע וכאשר עוברים כמה ימים ללא דימום, לשקול עם הרופא המטפל שלך המשך קלקסן במינון מניעתי. ממליצה לעבור על הסיבות לברור שעברת - מתי היו ההפלות מבחינת שלבי התפתחות ההריון ומה בדיוק היו התשובות ל ברור קרישיות היתר שעברת כדי להבין מה מטרת הטיפול שאת מקבלת - מניעה של תופעות קרישת יתר או מניעה של הפלות חוזרות - בהתאם צריך להיקבע סוג הטיפול שלך, מועד התחלתו ומשך הטיפול. ממליצה לך להתייעץ עם מומחה להריונות בסיכון גבוה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693