נגישות
נגישות

צירים מוקדמים בשבוע 28 עם התקצרות צואר הרחם

דיון מתוך פורום  מעקב הריון, סיבוכי הריון

18/08/2010 | 10:33 | מאת: קובי

שלום, אישתי בהריון עם תאומים - בצענו הפרייה. עד שבוע 28 הכול הלך חלק, מאז במשך 3-4 ימים הרגישה לחצים וכאבים בבטן, בהמשך לכך פנינו למרפאה איזורית. בדיקה העלתה שאלה צירים מוקדמים שבמקביל התקצר צוואר הרחם מ 4 ס"מ ל 3.4 ס"מ. רופא המליצה לשבת בבית במשך שבוע. האם לדעתך כדאי להישאר בבית עד סוף ההיריון ועד כמה מסוכן המצב? הבנתי מהרופא שהתקצרות צוואר הרחם בשילוב עם צירים אינו סימן טוב. אודה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ישיבה בבית אינה בהכרח התשובה לקיצור צוואר. צוואר של 3.4 ס"מ הוא עדיין ארוך וטוב שכך. כדאי לעקוב אחר אורך הצוואר ולהחליט על אורך המנוחה בבית על פי הצירים, הבדיקות החוזרות וסוג העבודה. אנחנו ממליצים בקלות על מנוחה בבית אבל חשוב לדעת שאין כל הוכחה שזה באמת משנה את מהלך ההריון. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693