לחץ ודמיון מודרך

דיון מתוך פורום  מדיטציה

02/11/2009 | 12:33 | מאת: ריבי

מזה כשנה אנחנו מנסים להיכנס להריון ובחצי השנה האחרונה בימי הביוץ אני מרגישה לחץ אדיר כל היום אשר עובר בתום התקופה. הבנתי שדמיון מודרך או מדיטציה יכול לפתור את הבעייה הזו. כיצד?

02/11/2009 | 15:24 | מאת: סיגל זעירא

שלום ריבי תהליך הכניסה להריון גורם לתחושת סטרס אשר מופיע בתקופת הביוץ כפי שאת מתארת,ככל הנראה בשל החשיבות של היום הזה. את יכולה להסתייע במדיטציה ודמיון מודרך על מנת להרפות פיזית ומנטאלית וע"י כך להקל על מצב הלחץ המתלווה לכך.הדבר מאוד מומלץ מאחר ויש קשר בין מצבה הנפשי של האישה בזמן הכניסה להריון לסיכויי ההצלחה.אני ממליצה לך להעזר בכלים הבאים: 1.עוד לפני תקופת הביוץ אפילו לקראת סוף המחזור לתרגל הרפיה-לשכב על הגב ,לעצום עיניים,לקחת מס' נשימות עמוקות,ולהפנות את המודעות לאיבר איבר בגוף מכף רגל ועד ראש ולהרגיש שכל האיברים בהדרגה מרפים ומשתחררים.לנסות לפנות לכך 10 ד' כל פעם ולנסות להגיע להרפיה עמוקה כך שגם המחשבות ירפו ולא רק הגוף. 2.לאחר שאת מתרגלת הרפיה,אני ממליצה לדמיין בסוף ההרפיה שאת מגיעה ליום הביוץ,ואת מביאה איתך לשם את השקט הנינוחות והנשימה.אם מתחיל להתעורר מתח כתוצאה מההיזכרות פשוט לקחת נשימות עמוקות עד שתרגישי שחזרת להיות רפויה(מאוד עוזר לכבות אורות,לשים מוזיקה נעימה). 3.ביום הביוץ עצמו,את יכולה לתרגל מדיטציה,לשבת בישיבה נוחה,עיניים עצומות ופשוט להתרכז בשאיפה ובנשיפה. נסי להרפות בזמן המדיטציה את הגוף ואת המחשבות עם כל נשיפה. המון בהצלחה סיגל זעירא תרפיה הוליסטית

מנהל פורום מדיטציה