מפגשי תמיכה ויעוץ פסיכולוגי... ופחדים הרבה פחדים

דיון מתוך פורום  אובדן הריון - תמיכה וליווי

27/12/2010 | 18:00 | מאת: יעל@

גילי שלום, אני כבר ותיקה כאן בפורום, אני כ6 חודשים אחרי לידה שקטה בשבוע 24 הכל על פניו בסדר.. אבל בפנים אני מרגישה מתפרקת עצב תוקף אותי עדיין בגלל כל מני דברים קטנים שפשוט שולחים אותי חזרה להפלה ולתחושות שמסביב לה אבל מה שהכי קשה לי הוא שבתקופה האחרונה משתלטים עלי פחדים בלתי נשלטים, אני חושבת הרבה על מוות (לא שלי)וכל הזמן חוששת לשלום האנשים האהובים עלי ביותר, הפחדים האלה לא מאפשרים לי לנשום ולפעמים גם מפריעים לישון, אי אפשר לחיות את החיים בפחד מתמשך והם סוחבים אותי למטה לדיכאון. אנחנו מנסים שוב להכנס להריון, אבל אני פוחדת (הנה עוד פחדים) שהפחדים שלי ומצבי הנפשי ישפיע על ההריון, מה שבטוח זה משפיע לי על המחזור שמתחרפן ובגלל שאני שומרת נידה אני פוחדת (כן כן ממשיכה עם הפחדים)שזה יפריע לי להיכנס להריון, לא יכולה להמשיך ככה!!, את יכולה להמליץ לי על מישהי ללכת אליה לקבל עזרה?! אני גרה בראשון ואני בקופת חולים לאומית בנוסף אני רואה שהרבה בנות כאן מחפסות מפגשים עם בנות אחרות (ולכל מי שקוראת את זה-אחד הדברים שעוזרים לי זה קשר אישי שיש לי עם בחורה מהפורום, זה חשוב שיש עם מי לדבר שמבינה לגמרי)ואולי כדאי לארגן מדי פעם מפגש שכזה דרך הפורום?אני יודעת שאני אשמח.. תודה ובשורות טובות לכולן, יעל.

27/12/2010 | 21:21 | מאת: שרון

יעל שלום מאוד התרגשתי והזדהתי עם מה שעובר עלייך. אני עברתי לידה שקטה בשבוע 38 לפני ארבע וחצי שנים והתמודדתי עם תחושות דומות תקופה ארוכה. לבסוף החלטתי לפנות לעזרה ולטיפול ולאט לאט מצאתי כוח לעכל את מה שקרה לנו. זה היה צעד מאוד חשוב ומשמעותי עבורי ועבור כל המשפחה שלי. האם אני יכולה לפרסם את שם המטפלת? שרון

שלום שרון. טוב שאת כותבת על הטיפול המשמעותי שחוויתם. אני בטוחה שהדבר נותן תקווה לאחרות. יש בעיה לפרסם את שם המטפלת באתר, אבל כיוון שאני מחפשת בנרות מטפלות טובות בתחום על מנת להמליץ עליהן, אשמח אם תכתבי לי את הפרטים שלה במייל [email protected] אם יעל@ תיצור איתי קשר אעביר לה את השם שלה עם ההמלצה שלך, ואולי יעל תרצה לכתוב את המייל שלה ושתכתבי לה באופן ישיר. אני בכל מקרה אשמח מאד לקבל את השם שלה. תודה ובהצלחה! גילי

שלום לך יעל. הצטערתי לשמוע על האובדן ועל החרדות הבלתי נסבלות. עומדות לרשותך כמה אפשרויות. האחת, היא לפנות לטיפול פסיכולוגי "רגיל", בו תשוחחי עם המטפל/ת על האובדן, על מה שהוא חולל בך, על הרגשות שקשורים אליו, וכך בהדרגה החרדות שנובעות ממנו עשויות לפחות. אפשרות נוספת, היא טיפול קוגניטיבי התנהגותי, אשר יסייע לך לזהות דפוסי חשיבה חרדתיים ולקטוע אותם ברגע שהם מגיעים לתודעתך. את מוזמנת לפנות אלי במייל [email protected] או בטלפון 0544959060 ונחשוב יחד על המענה המתאים ביותר בשבילך. ובנוגע לפגישות, אני באמת חושבת על אפשרות של טיפול קבוצתי לבנות הפורום. מחכה לשמוע ממך! גילי

מנהלי פורום אובדן הריון - תמיכה וליווי